Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ      Άνω Λιόσια, 3 Οκτωβρίου,


Η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, αποφάσισε, μετά από πρόταση 33 ΕΛΜΕ, να γίνουν κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ, Συλλόγους διδασκόντων, τους γονείς, τους μαθητές και τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος είναι να διατηρηθούν και να προστατευθούν όλα τα ολιγομελή τμήματά σε όλα τα σχολεία της χώρας σταθερά και μόνιμα, τα ίδια τα δημόσια σχολεία ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνάσια και να προστατευθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα σχετικά διαθέσεις, μετακινήσεις, αναθέσεις κλπ.

Αποφασίστηκε η κινητοποίηση στην Αττική να γίνει στο Υπουργείο
Παιδείας
την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, στη 1.30μμ (με 3ωρη στάση εργασίας διευκολυντική).

Είναι η μέρα, που πρώτη κάλεσε η ΕΛΜΕ Πειραιά, και καλούνται και οι άλλες ΕΛΜΕ πανελλαδικά να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις στις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις όλης της χώρας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο επόμενο διάστημα για όλα τα κρίσιμα προβλήματα της Εκπαίδευσης. Στόχος είναι να γίνει σε συνεργασία της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ με τη ΔΟΕ, τους Συλλόγους ΠΕ, γονείς και μαθητές. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ προτείνει το Συλλαλητήριο αυτό να γίνει την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στις 6μμ στο κέντρο της Αθήνας. 

Τέλος, από τη ΓΣ της ΕΛΜΕ μας στις 29/9 είχαν αποφασιστεί δράσεις άμεσα από την ΕΛΜΕ και Συλλόγους διδασκόντων για να μην εφαρμοστεί το κενό 3ωρο για τους σχολικούς συμβούλους και για να μην συμπεριφέρονται σαν τους παλιούς επιθεωρητές. Αρκετές περιοχές δεν εφαρμόζουν καθόλου το 3ωρο, ενώ κάποιες αδυνατούν να το κάνουν. Υιοθετήθηκε το σχετικό ψήφισμά μας από τη Συνέλευση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ στη 1/10. Πιο κάτω είναι το ψήφισμα, όπως διαμορφώθηκε μετά τη ΓΣ στις 29/9 κι όπως υιοθετήθηκε από τις ΕΛΜΕ πανελλαδικά. 

Και με βάση τα προηγούμενα το ΔΣ κρίνει ότι δεν βοηθά σε κάτι το να υλοποιηθεί αυτό το μέτρο στα σχολεία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου