Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΤΡΙΤΗ 25/10, στις 6μμ, ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & στις 8μμ., στη ΔΟΕ, Η συγκλονιστική απεργία των εκπ/κών στο Μεξικό


ΟΛΟΙ ΣΤΟ Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
την ΤΡΙΤΗ 25/10, 6:00μμ, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΛΟΥΝ οι ΟΛΜΕ - ΔΟΕ & ΕΛΜΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕ

Για την ανάδειξη και την πάλη υπέρ των μεγάλων προβλημάτων της εκπαίδευσης.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 18/10/2016 συναντήθηκαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ οι ΕΛΜΕ Α΄ Δυτικής Αττικής, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Ε΄ Ανατολικής Αττικής, Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου,  Ε΄ Αθήνας και  Γ΄ Αθήνας. Οι Σύλλογοι ΠΕ Κ. Σωτηρίου,  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Αριστοτέλης και το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπ/κών.

 Η συνάντηση έγινε  με στόχο τον  συντονισμό των ενεργειών  για την οργάνωση δράσεων καταρχήν στο πλαίσιο της εβδομάδας για την ανάδειξη και την πάλη υπέρ των μεγάλων προβλημάτων της εκπαίδευσης. Η πρώτη κορύφωση είναι το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 25/10, 6:00μμ, στα Προπύλαια............

............................ Προγραμματισμός δράσεων

  • Στήριξη στην αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών κινητοποίηση την Πέμπτη, 20/10, στις 6μμ στα Προπύλαια με πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
  • Εκδήλωση στις 25/10 στις 8.00μμ στην Αθήνα. "Unidos y Organizados, Venceremos" Συζήτηση με το Μεξικανό δάσκαλο συνδικαλιστή Χουάν Μελτσόρ Ρομάν για τη μεγαλειώδη απεργία των εκπαιδευτικών την Άνοιξη και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση.
  • Νέες Γ. Συνελεύσεις ως το τέλος του Οκτώβρη, όπου θα τεθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης ως τώρα.
  • Νέες παρεμβάσεις σε Υπουργείο, Περιφέρειες και Διευθύνσεις για την προστασία των ολιγομελών τμημάτων και των τμημάτων με φυσικώς αδυνάτους σε όλα τα σχολεία.
  • Επιστολή προς τους γονείς και τους μαθητές και κοινές δράσεις για την εκπαίδευση.
  • Στήριξη της κινητοποίησης των μαθητών στις 7/11 με συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της ΑθήναςΤΡΙΤΗ 25/10, στις 8:00μμ, στη ΔΟΕ

Εκδήλωση Εκπαιδευτικών Σωματείων: Η συγκλονιστική απεργία των εκπ/κών στο Μεξικό. Οι αγώνες ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθώσεις στην εκπαίδευση.

"Συζητάμε με τον Μεξικανό δάσκαλο συνδικαλιστή Χουάν Μελτσόρ Ρομάν, μέλος του Εθνικού Πολιτικού Γραφείου της CNTE  (Εθνικό Συντονιστικό Εργαζομένων στην Εκπαίδευση) και του Συνδικάτου 18 (Πολιτεία του Μιτσοακάν) της CNTE"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου