Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Νέα κινητοποίηση & Νέα Γ. ΣυνέλευσηΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ για Δημόσια και Δωρεάν παιδεία

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας 
την Παρασκευή, 13/5 στις 12.30 (3ωρη στάση)

Νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ 
την Πέμπτη, 19/5, στις 11.45 στο 2ο Γυμνάσιο Α.Λ.

Ακόμη κι αν ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι εγκληματικές διατάξεις για εμάς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, ο αγώνας, ώστε να μην εφαρμοστούν, θα πρέπει να παραμείνει αμείωτος και κλιμακούμενος.  
Σε αυτό το πλαίσιο η κατάσταση και στη δημόσια εκπαίδευση φαίνεται ότι διαμορφώνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Το νομοσχέδιο για την έρευνα και οι άλλες προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν:
·         Μέτρα, που κάνουν λάστιχο σχεδόν όλες τις ειδικότητές μας ώστε να καλύπτουν ωράριο από το δημοτικό ως το λύκειο και να μην μένει κανείς έστω και με μια ώρα κενή, αφού θα λείπουν χιλιάδες αναπληρωτές.
·         Θέλει να μειώσει τις προσλήψεις αναπληρωτών ως και στο μισό από τις φετινές.
·         Κατάργηση του μειωμένου ωραρίου των υπεύθυνων των εργαστηρίων σε όλα τα σχολεία εκτός από τα ΕΚ.
·         Εισάγει τη μαθητεία μετά το ΕΠΑΛ σε αντίθεση με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ.
·         Τα νέα μέτρα και οι υπόλοιπες προτάσεις για την τεχνική εκπαίδευση την οδηγούν σε τεράστια συρρίκνωση, που θα φθάσει τελικά ως το 50% για ΕΠΑΛ και ΕΚ.
·         Και η πρόταση για 4ετές Γυμνάσιο και 2ετές Λύκειο, αν εφαρμοστεί, εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε άλλη μεγάλη συρρίκνωση και των ΓΕΛ.
·         Αναμένουμε την αξιολόγηση και νέα μείωση των δαπανών για την παιδεία.
·         Νέα αναλυτικά προγράμματα, που θα συνδιαμορφώνονται και με τους γονείς, το δήμο, άλλους φορείς και επιχειρήσεις.

Και βρίσκουν ευκαιρία όσοι εγκλημάτησαν εδώ και  5 - 6 χρόνια πάνω στη Δημόσια παιδεία - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ - να εμφανίζονται τιμητές και κατήγοροι. Αυτοί, που έκλεισαν χιλιάδες σχολεία και σχολές πανεπιστημιακές σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί, που
        

ενοχοποίησαν προληπτικά, αλλά και απέλυσαν με διαθεσιμότητα εκατοντάδες συναδέλφους και τους βασάνισαν κυριολεκτικά. Αυτοί που, θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, την επαίσχυντη αξιολόγηση και έκαναν τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια τσιφλίκι των ιδιοκτητών τους, αφού τη γνώση τη θεωρούν εμπόρευμα και τους μαθητές πελάτες.

Η επίθεση, που ξεδιπλώνεται, είναι πολύ μεγάλη για να μείνει αναπάντητη και θα κλιμακωθεί επικίνδυνα, αν μείνουμε αδρανείς. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει - αρκεί πρώτα και κύρια εμείς να σηκωθούμε ψηλότερα - το απαιτούν οι συνθήκες, το αύριο των παιδιών μας. Ας δείξουμε αυτές τις μέρες ότι είμαστε ΟΡΑΤΟΙ κι έχουμε ΛΟΓΟ. 

Είναι σημαντικό ότι μετά από πίεση, που ασκήσαμε αρκετές ΕΛΜΕ, πάρθηκε απόφαση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ για νέες ΓΣ και Συνέλευση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ το Σάββατο, 21/5. Στόχος να υπάρξουν κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στις εξετάσεις ώστε να μην υλοποιηθούν μέτρα που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια παιδεία και εκπαίδευση.
ΟΛΟΙ στην Πάλη για μια αξιοπρεπή ζωή!!! 

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου