Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Όλοι στο αντιφασιστικό συλαλλητήριοhttp://www.antiracismfascism.org/images/trik%20colour.jpg

Όλοι στην κινητοποίηση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
 Παρασκευή, 25/9, στις  7μμ, στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή

Στη μάχη των εργαζόμενων ενάντια στο 3ο μνημόνιο και τους εκβιασμούς των τραπεζιτών δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για άπλωμα της δημαγωγίας της Χρυσής Αυγής. Είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που μέσα στη κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος». Καταγγέλλουμε όσους τη διευκολύνουν στα ΜΜΕ και ευρύτερα.
Η ήττα των ναζί στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να νικηθεί. Ταυτόχρονα, δίνουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, όπως απαίτησαν τα Συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Είναι  ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα. Μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη λιτότητα, το ρατσισμό και τους ναζί. Παλεύουμε για ανθρώπινη υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων, το δράμα των οποίων ζούμε έντονα αυτές τις μέρες. Οι μαζικές ροές μεταναστών οφείλονται στην ένταση της επιθετικότητας του
ιμπεριαλισμού, με τη δημιουργία και αναζωπύρωση παλιών εστιών πολέμου στα πλαίσια των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας αφού το σύστημα παράγει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και ξεριζωμένους. 
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η ΕΕ με τη συμμετοχή στις επεμβάσεις, το σχεδιασμό και την εφαρμογή νέων συστημάτων καταστολής στα σύνορα μέχρι και βομβαρδισμούς τρίτων χωρών, στο όνομα της καταπολέμησης των διακινητών μεταναστών και προσφύγων. Ταυτόχρονα, καλλιεργούσε αυταπάτες περί δήθεν αλληλεγγύης, καλώντας την Task Force της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου στη Λέσβο και περιμένοντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να δοθούν σε ΜΚΟ για τη στέγαση ενός πολύ μικρού αριθμού προσφύγων.  Όμως, επειδή αυξάνονται δραματικά οι πρόσφυγες, γι΄ αυτό είναι αναγκαία η πάλη μας με συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Να φύγει η FRONTEX και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να καταργηθεί το Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και το άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες  γρήγορα, αλλά  και πρόσληψη άμεσα προσωπικού για τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου. Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη όλων των  νεοεισερχομένων στα νησιά του Αιγαίου. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς και απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων.
·         Στηρίζουμε τις δράσεις  για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής
·         Στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


1 σχόλιο:

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

  Στη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και στους εκβιασμούς των δανειστών – τοκογλύφων δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης που μέσα στην κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας το μανδύα του «νόμιμου» πολιτικού κόμματος.
  Η συντριβή των ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί.
  Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων.
   Στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
   Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία του Δημοσίου καθώς και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
   Απαιτούμε από την Κυβέρνηση τη στελέχωση και τη γενικότερη στήριξη των Υπηρεσιών και των Δομών που ασχολούνται με την υποδοχή των προσφύγων και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.
   Συνεχίζουμε τον αγώνα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 19:00 στην Πλατεία Ομονοίας.

  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή