Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού


Το Σάββατο 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές χώρες διεθνώς, και στην Ελλάδα, κινητοποιούμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Στην Αθήνα, στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 2μμ στην Ομόνοια και στις 4μμ στο Σύνταγμα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις και συναυλίες αντίστασης και αλληλεγγύης για Δικαιοσύνη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για αξιοπρεπή ζωή για όλους και όλες. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στα Άνω Λιόσια εκδήλωση προς τιμή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας, που είναι κι αυτή μια μορφή ρατσισμού, τρομοκράτησης και φασισμού. Στηρίζουμε την εκδήλωση αυτή, που προωθεί το 15μελές του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, το οποίο μας καλεί όλους το Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 6μμ, έξω από το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια, στην πλατεία Ηρώων.
Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, τα προηγούμενα χρόνια, εμπεδώθηκε με χίλιους τρόπους, νόμους και μέτρα το δόγμα της «αποτροπής εισόδου» στη βάση της απάνθρωπης λογικής «να κάνουμε στους μετανάστες τον βίο αβίωτο». Χτίστηκαν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, πνίγηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στο αιγαίο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών αποκλείστηκαν από την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα όπως της ιθαγένειας στον τόπο που γεννιέσαι και σπουδάζεις. Παρ’ όλα αυτά, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται όσο υπάρχουν πόλεμοι, δικτατορικά καθεστώτα και εξαθλίωση που οι μεγάλες δυνάμεις συντηρούν και ανέχονται σε κάθε μεριά του πλανήτη.
Με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων μετατοπίστηκε από το φόβο και τον εξαναγκασμό στις πολιτικές της μνημονιακής εξαθλίωσης, καταστολής και στέρησης δικαιωμάτων στην ελπίδα της σύγκρουσης με αυτές, στη βάση των αναγκών της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ντόπιοι και μετανάστες, ενώνουμε ξανά τη φωνή μας και απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση την πλήρη ανατροπή του ρατσιστικού και κατασταλτικού οπλοστασίου. Ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν δεν εντείνουμε τον αγώνα μας για να γκρεμιστεί ολόκληρο το θεσμικό ρατσιστικό και μνημονιακό πλέγμα άμεσα.
Δεν έχουμε υπομονή να περιμένουμε μήνες για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, ούτε πρόκειται να συναινέσουμε στην εξαίρεση παιδιών μεταναστών από την ιθαγένεια. Απαιτούμε το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και το σταμάτημα των δολοφονιών στα σύνορα της Ευρώπης - φρούριο. Ζητάμε άσυλο για κάθε πρόσφυγα που ζει στη χώρα και δυνατότητα μετακίνησης και εγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ. Διεκδικούμε μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και φοβούνται κάθε μέρα στην παρανομία. Τέλος, ενισχύουμε τον αντιφασιστικό αγώνα απέναντι στη δολοφονική Χρυσή Αυγή, που σε μερικές εβδομάδες αντιμετωπίζει δίκη για δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών και εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου της.
  
Δικαιοσύνη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
Μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία για όλους

                                                                               Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου