Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣΜπορούμε να νικήσουμε! Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2-11-12, η 2η ΓΣ της ΕΛΜΕ με την παρουσία 70 συναδέλφων.  Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της συζήτησης και της ζύμωσης που αναπτύχθηκε.
Στο πλαίσιο της 48ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας διαμορφώθηκε ο παρακάτω απεργιακός και κινηματικός σχεδιασμός από τη συνέλευση-σύσκεψη σωματείων όπου και συμμετέχουμε. Καλούμε να συμμετέχουν στο σχεδιασμό αυτό όλα τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άλλοι κλαδικοί συντονισμοί, πρωτοβάθμια σωματεία, και γενικές συνελεύσεις εργαζομένων.

Κυριακή, 4-11-2012, στο Πολυτεχνείο, Γκίνη, 12:00μμ, συμμετέχουμε στη συνέλευση αγώνα.
 
Δευτέρα, 5-11-2012, 5:00μμ, στο Σύνταγμα καλούμε και συμμετέχουμε σε απογευματινό συλλαλητήριο με την κατάθεση του 3ου Μνημονίου.

Τρίτη, 6-11-12, 11:00 π.μ, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του Πολυτεχνείου. Στο Σύνταγμα παραμένουμε σε ανοιχτή συνέλευση αγώνα για να αποφασιστεί ο σχεδιασμός των επόμενων ημερών.

Τετάρτη, 7/11, Απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πανελλαδικά.

Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και μετά την Τετάρτη είναι δηλωμένη μας επιδίωξη.

Η Δευτέρα, 5-11-2012, ως μέρα εκλογών για τα ΥΣ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία των κινητοποιήσεων των ημερών αυτών. Γίνεται μέρα δημοψηφίσματος και αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο και τους υποστηρικτές του. Καλούμε τους συναδέλφους από τις 9πμ στους χώρους ψηφοφορίας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Μαυρίζουμε τους υποψήφιους που είναι παρατρεχάμενοι κι υποτακτικοί των κομμάτων της κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τους στέλνουμε στο καλάθι των αχρήστων.

Τα σχολεία όπου διεξάγεται η ψηφοφορία, γίνονται κέντρα αγώνα της τοπικής κοινωνίας. Οργανώνεται η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Συζητούμε και συνεργαζόμαστε με γονείς και μαθητές, συλλόγους και ενώσεις γονέων και 15μελή μαθητών. Καλούμε στη συζήτηση-συνεργασία –οργάνωση και άλλα σωματεία τοπικά. Συνεργαζόμαστε με τους Συλλόγους ΠΕ, το τοπικό σωματείο ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους οικοδόμους, τους νοσοκομειακούς κλπ. Διαχέουμε την ενημέρωση και την αγωνιστική συνεργασία στην τοπική κοινωνία με δημιουργία και ανάρτηση πανώ, αφισοκόλληση, μοίρασμα καλέσματος για μαζική, καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κι άλλους τρόπους δράσης. 

Προέκυψε ένα ζήτημα με βεβαιώσεις που ζητά το Υπουργείο να δίνονται σε κάθε συνάδελφο που ψηφίζει. Θεωρούμε ύποπτη αυτήν την κίνηση του Υπουργείου. Μοιάζει να θέλει να υποχρεώσει για συμμετοχή στις εκλογές και να τιμωρήσει αυτούς που δεν θα ψηφίσουν. Καλούμε τους συναδέλφους να μη παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις αυτές και πολύ περισσότερο τις εφορευτικές επιτροπές να μην τις εκδίδουν.

Αγωνιζόμαστε για  να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ,
 για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να φύγει η ΤΡΟΪΚΑ. 

Για να σπάσει η τρομοκρατία και η βία εργοδοσίας, κυβέρνησης και κράτους,
 απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

3 σχόλια:

 1. Απεργιακή ανταπόκριση από τις Ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας

  Η μέρα ξεκίνησε από νωρίς. Στις 7.30, η Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής-Ζωγράφου οργάνωσε αποκλεισμό έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Περίπου 40 άτομα, ανήρτησαν πανό στην είσοδο της τράπεζας που ανέγραφε «Τοκογλύφοι-τραπεζίτες, κάτω τα χέρια από μισθούς, συντάξεις, σπίτια. Δεν σας χρωστάμε, μας χρωστάτε». Η κινητοποίηση είχε πολλαπλά μηνύματα. Αφενός είχε απεργιακό χαρακτήρα αφού απέκλεισε το υποκατάστημα και αφετέρου ανέδειξε μια σειρά τερατουργημάτων όπου οι σύγχρονοι τοκογλυφικοί μηχανισμοί των τραπεζών εκτελούν. Το κείμενο της Συνέλευσης κατήγγειλε ανοιχτά όχι μόνο τις κρατήσεις σε μισθούς/συντάξεις και την απειλή των κατασχέσεων από τις τράπεζες αλλά και την δημιουργία, από τα επενδυτικά συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς, νέων εργασιακών κάτεργων που ονομάζονται «εισπρακτικές εταιρείες» και επιτελούν τον ρόλο εκβιαστή. Επίσης, καταγγέλθηκε το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας που αποσκοπεί στην λεηλασία της αγροτικής περιουσίας και της γης. Το υποκατάστημα παρέμεινε κλειστό για όλη την υπόλοιπη μέρα.
  Στις 9.30 η Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου καλούσε σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Καισαριανής. Από εκεί περίπου 60 διαδηλωτές ξεκίνησαν το γαϊτανάκι των τοπικών απεργιακών δράσεων που διήρκησαν μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Με πορεία πορευθήκαμε σε κεντρικούς δρόμους των γειτονιών μας φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενα και ενημερώνοντας τους γείτονες μας για την αυριανή απεργιακή προσυγκέντρωση στην συμβολή των οδών Φορμίωνος και Υμηττού στις 16.00 ώστε να κατέβουμε συλλογικά στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
  Η πορεία μας στο διάβα της έκανε μια σειρά απεργιακών αποκλεισμών σε πολυκαταστήματα και supermarket όπου η πίεση της εργοδοτικής τρομοκρατίας κάνει δυσχερέστερη την συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Έτσι, οι διαδηλωτές, που συνεχώς και αυξάνονταν, προέβησαν στους παρακάτω αποκλεισμούς: supermarket Σκλαβενίτη στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, κατάστημα ρούχων Bershka στην Ευτυχίδου στο Παγκράτι, supermarket Σκλαβενίτης στην Φρύνης, πολυκατάστημα ηλεκτρικών συσκευών Κωτσόβωλος και πολυκατάστημα καλλυντικών Hondos Center στην πλατεία Δεληολάνη, supermarket Carrefour στην οδό Κύπρου στον Βύρωνα, supermarket Lidl και Βερόπουλος στην οδό Αγίας Σοφίας. Κατά την διάρκεια των αποκλεισμών είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με δεκάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες καλώντας τους να ενισχύσουν την κίνησή μας με οποιονδήποτε τρόπο. Πολλές επιχειρήσεις, κάτω και από την πίεση κάποιων εργαζομένων, έκλεισαν τα καταστήματα για λίγες ώρες ή και εξ ολοκλήρου, ενώ σε άλλα, στα περισσότερα απλώς δινόταν η εντολή για προσωρινή παύση λειτουργίας του καταστήματος. Από την επικοινωνία μας έγινε σαφές ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου είναι πάρα πολλά και, προφανώς, δεν μπορούν να επιλυθούν ατομικά ή μέσα από απεργίες-τουφεκιές των εργατοπατέρων. Παρόλα αυτά, διάχυτη ήταν η διάθεση να αγωνιστούν παρά την τρομοκρατία, τις μειώσεις και τις περικοπές που δέχονται καθημερινά. Να σημειώσουμε ότι οι απεργιακοί αποκλεισμοί δεν σκόπευαν να ανοίξουν γέφυρα επικοινωνίας μόνο με τους εργαζόμενους αλλά και με τους «καταναλωτές», τους γείτονές μας που έσπευσαν εν μέσω απεργίας να ψωνίσουν εμπορεύματα ή υπηρεσίες. Όπως ανέφερε και το κείμενο που μοιραζόταν, « η κατανάλωση είναι η άλλη όψη της παραγωγής…και η απεργία πρέπει να αναδυθεί ως καθολική πράξη αποχής από το προϊόν». Προφανώς, και δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις με «αγανακτισμένους καταναλωτές» που αυτιστικά προσπαθούσαν να μας πείσουν για το πόσο «βίαιο, αντιδημορκατικό και παράνομο» ήταν αυτό που κάνουμε. Η υποκρισία τους απαντήθηκε με συνθήματα και επιχειρήματα καθιστώντας τους απλά γραφικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ....ΣYNEXEIA
  Επίσης, επισκεφθήκαμε το σχολικό συγκρότημα απέναντι από το άλσος Παγκρατίου και αφού μπήκαμε στο προαύλιό του καλούσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κινητοποίηση. Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν φουντώνοντας τον κοινό ενθουσιασμό μας γι’ αυτήν την αναπάντεχη συνάντηση.
  Η διαδήλωσή μας ολοκληρώθηκε στις 15.00 στο Ταπητουργείο όπου δόθηκε το ραντεβού για την 2η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων.

  ΥΓ1. Οι διαδηλωτές μετά από τον μαραθώνιο αυτό, απέδειξαν έμπρακτα τα μηνύματα της κίνησής μας για καθολική αποχή από παραγωγή/κατανάλωση, στηρίζοντας την απεργιακή συλλογική κουζίνα που οργανώθηκε στο στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής. Επιπλέον, αύριο αποφασίσαμε να κατέβουμε φαγωμένοι στην διαδήλωση! Έτσι, στη 1.30 το μεσημέρι οργανώνεται συλλογική απεργιακή κουζίνα και στο στέκι της Συνέλευσης Β-Κ-Π, στην οδό Κύπρου 43.


  ΥΓ2. Ένα από τα κωμικοτραγικά σκηνικά που εκτυλίχθηκαν σ’ αυτήν την μαραθώνια δράση, ήταν ο τρόμος στα μάτια ενός όχι τυχαίου καταναλωτή. Γύρω στις 11 και ενώ πραγματοποιούνταν τα απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κουράκη ο οποίος αμέριμνος είχε γεμίσει το καρότσι του και περίμενε στην ουρά του supermarket να πληρώσει. Και αν μας έκανε εντύπωση αυτό, διπλή εντύπωση μας έκανε ο τρόμος του μπροστά στους διαδηλωτές που του έθεσαν το ερώτημα για την αντίφαση των πράξεών του. Η απάντησή του ήταν η εσπευσμένη αποχώρησή του αφήνοντας τα προϊόντα μέσα στο καρότσι…

  --


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων–Ζεφυρίου–Φυλής
  Μπορούμε να νικήσουμε! Πρέπει να τους σταματήσουμε!

  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2-11-12, η 2η ΓΣ της ΕΛΜΕ με την παρουσία 70 συναδέλφων. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της συζήτησης και της ζύμωσης που αναπτύχθηκε.

  Στο πλαίσιο της 48ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας διαμορφώθηκε ο παρακάτω απεργιακός και κινηματικός σχεδιασμός από τη συνέλευση-σύσκεψη σωματείων όπου και συμμετέχουμε. Καλούμε και προτείνουμε να συμμετέχουν στο σχεδιασμό αυτό όλα τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άλλοι κλαδικοί συντονισμοί, πρωτοβάθμια σωματεία, και γενικές συνελεύσεις εργαζομένων.

  Κυριακή, 4-11-2012, στο Πολυτεχνείο, Γκίνη, 12:00μμ, συμμετέχουμε στη συνέλευση αγώνα.

  Δευτέρα, 5-11-2012, 5:00μμ, στο Σύνταγμα καλούμε και συμμετέχουμε σε απογευματινό συλλαλητήριο με την κατάθεση του 3ου Μνημονίου.

  Τρίτη, 6-11-12, 11:00 π.μ, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του Πολυτεχνείου. Στο Σύνταγμα παραμένουμε σε ανοιχτή συνέλευση αγώνα για να αποφασιστεί ο σχεδιασμός των επόμενων ημερών.

  Τετάρτη, 7/11, πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

  Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και μετά την Τετάρτη είναι δηλωμένη μας επιδίωξη.

  Η Δευτέρα, 5-11-2012, ως μέρα εκλογών για τα ΥΣ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία των κινητοποιήσεων των ημερών αυτών. Γίνεται μέρα δημοψηφίσματος και αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο και τους υποστηρικτές του. Καλούμε τους συναδέλφους από τις 9πμ στους χώρους ψηφοφορίας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Μαυρίζουμε τους υποψήφιους που είναι παρατρεχάμενοι κι υποτακτικοί των κομμάτων της κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τους στέλνουμε στο καλάθι των αχρήστων.

  Τα σχολεία όπου διεξάγεται η ψηφοφορία, γίνονται κέντρα αγώνα της τοπικής κοινωνίας. Οργανώνεται η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Συζητούμε και συνεργαζόμαστε με γονείς και μαθητές, συλλόγους και ενώσεις γονέων και 15μελή μαθητών. Καλούμε στη συζήτηση-συνεργασία –οργάνωση και άλλα σωματεία τοπικά. Συνεργαζόμαστε με τους Συλλόγους ΠΕ, το τοπικό σωματείο ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους οικοδόμους, τους νοσοκομειακούς κλπ. Διαχέουμε την ενημέρωση και την αγωνιστική συνεργασία στην τοπική κοινωνία με δημιουργία και ανάρτηση πανώ, αφισοκόλληση, μοίρασμα καλέσματος για μαζική, καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κι άλλους τρόπους δράσης.

  Προέκυψε ένα ζήτημα με βεβαιώσεις που ζητά το Υπουργείο να δίνονται σε κάθε συνάδελφο που ψηφίζει. Θεωρούμε ύποπτη αυτήν την κίνηση του Υπουργείου. Μοιάζει να θέλει να υποχρεώσει για συμμετοχή στις εκλογές και να τιμωρήσει αυτούς που δεν θα ψηφίσουν. Καλούμε τους συναδέλφους να μη παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις αυτές και πολύ περισσότερο τις εφορευτικές επιτροπές να μην τις εκδίδουν.

  Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να ανατραπεί η κυβέρνηση
  ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να φύγει η ΤΡΟΪΚΑ. Για να σπάσει η τρομοκρατία και η βία εργοδοσίας, κυβέρνησης και κράτους, απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή