Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Συμμετέχουμε στην απεργία, τα συλλαλητήρια στα Προπύλαια και τις πορείες στη Βουλή


25 χρόνια ΕΛΜΕ, αγώνες και μια μικρή ιστορία!
7/6/20


ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ σήμερα, Τρίτη 9/6, 
στην 24ωρη πανελλαδική απεργία
&
Τρίτη 9/6 στη 1μμ και Τετάρτη 10/6 στις 7μμ
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια στα Προπύλαια
και τις πορείες στη Βουλή


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ν/Σ, 

ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣΚΑΜΕΡΕΣ 

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ 

ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΈΤΡΑ

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει να ψηφιστεί την Τετάρτη 10/6. Με βάση τις αποφάσεις της ΓΣ και του ΔΣ της ΕΛΜΕ προχωρούμε μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ενώσεις και ομοσπονδίες γονέων, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλα σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων στα επόμενα αποφασιστικά αγωνιστικά βήματα με δράσεις και κινητοποιήσεις και καλούμε τις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πράξουν το ίδιο.

Τελικά, η ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 6/6 αποφάσισε απεργία και κινητοποιήσεις στις 9/6 και τις 10/6. Με βάση την απόφαση αυτή προκηρύχθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη, 9/6, με συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Την Τετάρτη, 10/6, ημέρα ψήφισης του ν/σ, οργανώνεται στις 7μμ το απόγευμα συγκέντρωση και συναυλία έξω από τη Βουλή.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και να προκηρυχθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις μετά τις 10/6 και να συνεχιστεί ο αγώνας όλο τον Ιούνιο! Να υπάρξει νέα ΓΣ προέδρων ως τις 4 Ιουλίου για να προετοιμαστεί ο κλάδος για να αντιμετωπίσει τον Σεπτέμβριο τις νέες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων και τα υπόλοιπα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που θα προσπαθήσει να επιβάλει η κυβέρνηση στα σχολεία όλης της χώρας.

  1. Καμία αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση και πειθάρχηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Απεργία - Αποχή όλου του κλάδου με βάση τις αποφάσεις των 78 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.
  2. 15 μαθητές στην τάξη σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, για την νέα σχολική χρονιά και άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  3. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία. Κατάργηση προσοντολόγιου Γαβρόγλου. Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών.
  4. Πλήρης και έγκαιρη λειτουργία των υποστηρικτικών δομών του σχολείου, που υπολειτουργούν, για κατ΄ οίκον διδασκαλία, ενισχυτική, πρόσθετη και παράλληλη στήριξη. Πρόσληψη τώρα του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού (ψυχολόγοι, καθαρίστριες κλπ).
  5. Μείωση του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα και του ωραρίου υπεύθυνων εργαστηρίων ΠΕ04 και ΠΕ86.
  6. Αυξήσεις στους μισθούς. Επιστροφή στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του χαμένου ΜΚ 2015-16. Κανείς κάτω από 1000 ευρώ. Καμιά νέα μείωση στο Δημόσιο.
  7. Όχι στα νέα νομοσχέδια για δομές/ΤΕΕ/υπαγωγή και εκχώρηση των σχολείων στους δήμους
  8. Κατοχύρωση μόνιμης εργασίας για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς περικοπή σε μισθούς,
  9. Παιδεία, Υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό!
ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,
ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ 
ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ!


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου