Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Την Παρασκευή 1η Μάη συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις

Στις 10.30πμ στα Χαυτεία & στις 11πμ στο Σύνταγμα


Ο συμβολισμός της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ο διαρκής αγώνας των εργαζομένων ενάντια στο κεφάλαιο, που γεννάει την εκμετάλλευση, είναι η αλληλεγγύη των εργατών όλου του κόσμου, είναι η πάλη για τα εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις. Η πρώτη αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά στο Σικάγο, πριν 134 χρόνια με τους αγώνες και τις απεργίες συνεχίζει να μας εμπνέει με το πάντα επίκαιρο αίτημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο». Τιμούμε όσους έπεσαν μαχόμενοι όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες που συντάραξαν όλο τον κόσμο και άνοιξαν το δρόμο για ιστορικές κατακτήσεις για την εργασία και την εργατική τάξη.
Η επίθεση της κυβέρνησης πλήττει όλα τα κομμάτια των εργαζομένων. Απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού (απολύσεις, καταπάτηση ΣΣΕ, επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, στέρηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών), ενώνουμε τη φωνή μας με τα άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Πρέπει τώρα να δράσουμε και να διεκδικήσουμε πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές σε συμβάσεις, ωράρια, μισθούς και εργασιακές σχέσεις. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πλήρη καταβολή μισθού και μεροκάματου με ευθύνη της εργοδοσίας.
Καμιά μείωση συντάξεων και μισθών και καμιά καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στο δημόσιο. Για όσο διάστημα διαρκούν τα ποικίλα περιοριστικά μέτρα να μην γίνουν διακοπές και να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε “φως, νερό, τηλέφωνο”, φυσικό αέριο και τα πρόστιμα μετακίνησης για τα λαϊκά στρώματα. Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Δεν ξεχνούμε ότι η Πρωτομαγιά είναι και απεργία εκτός από αργία για τα σχολεία!!!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας! Διεκδικούμε! Αγωνιζόμαστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου