Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Εισβολή στη Ροζάβα και στήριξη σε "Σπάρτακο"


Στηρίζουμε την αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στην Τουρκική εισβολή
στη Ροζάβα, στη Συρία το Σάββατο, 12/10, στις 5.30μμ στα Προπύλαια

Αντιστεκόμαστε στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο!

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των στρατευμένων και τη ζωή τους!

Για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» (ΔΕΦΣ) και της Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε μια περίοδο, που στη μονίμως εύφλεκτη περιοχή μας παρατηρείται νέα πολεμική όξυνση με την τουρκική εισβολή εναντίον των Κούρδων της Συρίας κι επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα.   

Συγκεκριμένα, αξιωματικός του στρατού, πρώην διοικητής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση». Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του ΔΕΦΣ που αφορούσαν πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού. Καταγγελίες που έγιναν το 2014 και το 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση, πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν. Ο αξιωματικός οδηγήθηκε για τις καταγγελίες του 2014 στο στρατοδικείο όπου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όχι γιατί δεν συνέβησαν όσα καταγγέλθηκαν, αλλά γιατί υπήρξαν αμφιβολίες αν ο διοικητής είχε σκοπό να βλάψει τους καταγγέλλοντες.

Η μήνυση γίνεται σήμερα κατά των διαχειριστών του blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και βρίσκει ως εξιλαστήριο θύμα τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους. Δεν τους απασχολεί ότι η διαχείριση του blog δεν έχει ατομικούς υπευθύνους αλλά μόνη υπεύθυνη για τη διαχείρισή του είναι η συνέλευση της Επιτροπής και οι συλλογικές της αποφάσεις, ούτε ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποτελεί ιστορική συλλογικότητα του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, με εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, που συνολικά έχουν την ιστορική ευθύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου, του Πολίτη με Στολή. Θέλουν διακαώς να φιμώσουν τη δράσης της, μέσα από την
πρακτική της ατομικής τρομοκράτησης όσων μελών της μπορούν.

Ένας αξιωματικός, λοιπόν, προφανώς με την ανοχή της ιεραρχίας, ενεργοποιεί ξανά τη βιομηχανία διώξεων κατά του ΔΕΦΣ, που είχε ξεκινήσει από το 2010 με τη δίωξη του Ν. Αργυρίου και συνεχίστηκε με νομικές οχλήσεις, απειλές και διώξεις, ως σήμερα. Κι αυτό γιατί το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δημοσίευσαν και ανέδειξαν πλήθος καταγγελιών για την κατάσταση στο στρατό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων των στρατευμένων και στη διαμόρφωση κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό. Συνέβαλλαν στη δημιουργία αντιπολεμικού ρεύματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Πλήθος φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους. Σταθερά προέβαλαν την ανάγκη για την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των στρατευμένων και για την αποφασιστική βελτίωση της ζωής τους. Επιπλέον συνέβαλαν στο συλλογικό αγώνα ενάντια στα εξοπλιστικά προγράμματα που γονατίζουν τον λαό, στις αμερικανικές βάσεις, που πληθαίνουν, όταν είναι ανάγκη το κλείσιμό τους παράλληλα με την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ.
                                
Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη περίοδο που ο πόλεμος είναι μόνιμος με διάφορες μορφές στην ευρύτερη περιοχή μας και μάλιστα άρχισε ακόμη μια άγρια εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εναντίον των Κούρδων με την ανοχή των ΗΠΑ, Ρωσίας κλπ. Η κυβέρνηση και το σύστημα θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων και είναι φανερό πως φωνές που ενοχλούν πρέπει να σιγήσουν. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ.

Απαιτούμε την οριστική παύση της δίωξης σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου