Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγελία και νεα κινητοποίηση


      ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ΔΣ της ΟΛΜΕ
     ΟΛΟΙ τη 1/2 στο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ στη 1μμ (2ωρη στάση από ΕΛΜΕ)
      Συμμετέχουμε στο συντονισμό ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στις 31/1, 6.30μμ στη ΔΟΕ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την απαράδεκτη κωλυσιεργία και αδράνεια του ιδιαίτερα από τις γιορτές και μετά, αν και ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση θα κατέθετε το νομοσχέδιο με το προσοντολόγιο, που ψηφίστηκε.
Δεν ανέλαβε, όπως όφειλε ως Ομοσπονδία, την οργάνωση του αγώνα του κλάδου με Γ.Σ. ΕΛΜΕ και Προέδρων, απεργίες και συντονισμό με τα άλλα σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αποφάσισε στάσεις εργασίας την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση των συναδέλφων (ΕΛΜΕ, συντονισμοί αναπληρωτών), που βρίσκονταν στο δρόμο. Ανέβαλε συνεχώς την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί απαιτούσαν τη συνέχισή του.
Απαιτούμε:
Άμεση σύγκληση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. εκπροσώπων το Σάββατο, 9/2, για να πάρουμε αποφάσεις  κλιμάκωσης  του αγώνα μας.
Αγωνιζόμαστε:
  • Για μαζικούς διορισμούς κι ενάντια στο προσοντολόγιο και τις απολύσεις
  • Για άμεση επιστροφή των δώρων και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.     
  • Ενάντια στον νόμο 4547 με τον οποίο προωθούνται η αξιολόγηση και με την εγκύκλιο της 11-1-19, αλλά και πολύ άσχημες συνθήκες για τους μαθητές ειδικής αγωγής με την τραγική υποστελέχωση των σχετικών δομών και τις απαράδεκτες τριμελείς επιτροπές στα σχολεία. Όλα αυτά διαμορφώνουν συνθήκες ακόμη πιο μεγάλης υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου.
  • Ενάντια στον ερχόμενο νόμο για το «Νέο  Λύκειο» των εξεταστικών φραγμών και των ταξικών τειχών.

Για όλους τους προηγούμενους λόγους συμμετέχουμε και καλούμε:
  • Στη σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Πέμπτη, 31/1, στις 6.30μμ στη ΔΟΕ. Αφορά την αδιοριστία και, εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου 4547, την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση και την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής
  •  Στη συγκέντρωση την Παρασκευή στο Υπουργείο στη 1μμ. Για τον λόγο αυτό το ΔΣ προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου