Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση για την Εκπαίδευση στις 15 Νοέμβρη 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Φυλής 
στην εκδήλωση και συνάντηση για την Εκπαίδευση 
στις 15 Νοέμβρη 2017

Αγαπητοί γονείς, 

Υπάρχουν αρκετές περίοδοι που η αναγκαιότητα για επικοινωνία, ανταλλαγή σκέψεων και ανάληψη δράσεων των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών κρίνεται επιτακτική από την κατάσταση στο δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση, την τωρινή αλλά και την μελλούμενη.
Μια τέτοια περίοδος είναι και η σημερινή. Κρίνεται επιτακτική η μεταξύ μας επικοινωνία, γιατί νομοθετούνται και θα νομοθετηθούν μέτρα για το πώς θα λειτουργεί το δημόσιο σχολείο συνολικά (Νέος νόμος για Λύκειο και Γυμνάσιο, νόμος του 2016 για ΕΠΑΛ, νέα διοικητική δομή). Κρίνεται επιτακτική γιατί τώρα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, ακολουθώντας τις εντολές των ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ, απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα στην παιδεία, που αμφισβητούν τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Επειδή εμείς, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, καθηγητές – γονείς – μαθητές, δεν πρέπει και δεν θέλουμε να μείνουμε άφωνοι και άπρακτοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν ή θα συμβούν. Επειδή οι άλλοι συχνά  κρύβουν τι πραγματικά γίνεται στα σχολεία μας. Επειδή οι δημοσιογράφοι και οι σχολιαστές σπάνια δίνουν πληροφορίες και συχνά παραπληροφορούν. Επειδή, λοιπόν, δεν παρέχεται πληροφόρηση κι ενημέρωση ικανοποιητική, θα πρέπει αυτή την προσπάθεια να την κάνουμε όλοι εμείς για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στην εκπαίδευση.
Από την πλευρά μας ως καθηγητές/τριες στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ στη περιοχή μας,  αναλαμβάνουμε και πάλι την ευθύνη που μας αναλογεί με βάση τις δυνατότητες, αλλά και τις ελλείψεις μας. Είμαστε καθηγητές/τριες, που αγαπούν το δημόσιο σχολείο, που πιστεύουν ότι αυτή η εκπαίδευση που έχουμε δε μας κάνει, αλλά κι αυτή που μας έρχεται θα έχει πιο πολλά προβλήματα. Γιατί πιστεύουμε ότι η μόρφωση δεν αναπτύσσεται χωρίς την οικονομική, αλλά και τη συναισθηματική διασφάλιση μαθητών, γονιών και καθηγητών.
Γιατί πιστεύουμε ότι το σχολείο και η γνώση δεν είναι για τους λίγους που πληρώνουν, ότι και τα παιδιά του εργαζόμενου μπορούν να γίνουν γιατροί, μηχανικοί… και όχι δούλοι – ωφελούμενοι - άνεργοι. Ότι η γνώση, οι σπουδές και η εργασία δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα, που αφορά τα πλουσιόπαιδα και προκύπτει από τα ιδιωτικά σχολεία και την «αριστεία». Είμαστε καθηγητές/τριες που λέμε στους μαθητές μας: «Αξίζετε πολλά! Μην πιστέψετε αυτούς που θα σας πούνε ότι εσείς δεν κάνετε για τα γράμματα και τα ψηλά πετάγματα. Απαιτείστε και διεκδικήστε!». Καθηγητές/τριες που θέλουμε ένα 14χρονο δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό, ενιαίο και δημοκρατικό σχολείο ανοιχτό και ελκυστικό σε όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο «των όλων και των ίσων», δηλαδή, που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση και συνάντηση  για την εκπαίδευση την Τετάρτη, 15 Νοέμβρη, μετά τις 6.30μμ στο 1ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων στη Λ. Φυλής.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου