Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Για τη ΓΣ και τη Συνέλευση των ΕΛΜΕ πανελλαδικά

Αποφάσεις της ΓΣ και προτάσεις 15 ΕΛΜΕ
στη Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ

Στην 1η ΓΣ της περιόδου 2017 – 18 το παρών έδωσαν 50 περίπου συνάδελφοι με αποτέλεσμα να έχουμε διευρυμένο ΔΣ.

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση των Παρεμβάσεων στα βασικά σημεία της. Δόθηκε μεγάλη έμφαση σε κάποια θέματα, αλλά προέκυψαν και νέα. Καταγράφονται στη συνέχεια.

·         Να αντιμετωπιστούν άμεσα και ουσιαστικά τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων (λειτουργία ολιγομελών, ανάγκη για μείωση μαθητών/τμήμα, τμήματα 2ης ξένης γλώσσας, αριθμός φυσικώς αδυνάτων, χρηματοδότηση). Το Σάββατο, 7/10, αποφασίστηκε στη Συνέλευση των ΕΛΜΕ να γίνει νέα κινητοποίηση την Παρασκευή, 13/10, σε Περιφέρειες, Διευθύνσεις και Υπουργείο.
·         Να μην αποδεχτούμε το σχέδιο για το νέο λύκειο. Διότι περιορίζει και φροντιστηριοποιεί τις γνώσεις και τη μάθηση. Επίσης, υποβιβάζει το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων καθώς δημιουργεί νέα μεγάλα πλεονάσματα και υπεραριθμίες, που θα τους υποχρεώνει στη χρήση ακόμη πιο πολύ και της 3ης ανάθεσης και θα στέλνονται πάλι σε 2, 3, 4 σχολεία.
·          Όχι στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας, που συνδυάζεται με την αυτονομία της και την αποκέντρωση, που θα πολλαπλασιάσει τα φτωχά σχολεία και τους ταξικούς φραγμούς.  Όχι στην αξιολόγηση των αποσπασμένων εκπ/κών  στη διοίκηση.
·         Όχι στην παραποίηση των θέσεων των συνεδρίων και στην υιοθέτηση με πλάγιο τρόπο θέσεων του Υπουργείου, όπως έγινε στην επιστολή και στην εισήγηση της πλειοψηφίας των 7 του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
·         Να δοθούν νέες αποσπάσεις, που να καλύπτουν όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας  και οικογενειακά προβλήματα. 
·         Να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά, και να μη χρεωθούν στους συναδέλφους τελικά, τα προβλήματα από τις λανθασμένες αποσπάσεις και τοποθετήσεις αναπληρωτών, πριν τοποθετηθούν οι μόνιμοι. Πχ. Στη Δυτική Αττική μετά από τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της διοίκησης και του Υπουργείου για αποσπάσεις και προσλήψεις γυμναστών υπήρχαν ως προχθές 21 συνάδελφοι χωρίς ωράριο. Θα το χρεώσουν αυτό και πάλι στον κλάδο;
·         Οι τοποθετήσεις «του Σεπτεμβρίου» να διασφαλιστεί τώρα και στο μέλλον ότι θα γίνονται εγκαίρως, αλλά με διαφάνεια, σε 2 τουλάχιστον φάσεις με βάση τα ΠΔ 50 και 100.
·         Όχι στο κλείσιμο σχολείων. Στη Δυτική Αττική έκλεισαν φέτος 3 δομές επαγγελματικής εκπ/σης (ΔΙΕΚ Μάνδρας, ΔΙΕΚ Φυλής και ΕΚ Ασπροπύργου)  κι ετοιμάζεται ακόμη 1 (ΕΚ Άνω Λιοσίων).
·         Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών του ΕΠΑΛ να παρακολουθούν την τάξη που χρειάζεται με τη μέθοδο της συνδιδασκαλίας κι όχι των 1-2 ειδικών τμημάτων σε όλη την Αττική. Μόνο έτσι δεν θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, αλλά θα τις ολοκληρώσουν με επιτυχία.
·         Το ετήσιο πρόγραμμα για παιδαγωγική επιμόρφωση των συναδέλφων ΤΕ και ΔΕ,  που εκτελείται από την ΑΣΠΑΙΤΕ, να είναι δωρεάν και να μην αποκλειστεί κανείς από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.


Επίσης, καταθέσαμε με άλλες 14 ΕΛΜΕ 3 προτάσεις στη Συνέλευση των προέδρων (αντιπροσώπων) των ΕΛΜΕ πανελλαδικά. Τέθηκαν σε ψηφοφορία και πέρασε μόνο η κινητοποίηση για τις 13/10.   

Καλούμε την Τετάρτη, 11/10, στην κινητοποίηση στο χώρο της υγείας, που ζητά μαζικούς διορισμούς. Να συμμετάσχουμε  βάζοντας και το δικό μας αντίστοιχο αίτημα για διορισμούς.
Καλούμε την Παρασκευή, 13/10, σε κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, οργανωμένες από την ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ πανελλαδικά, σε Περιφέρειες, Διευθύνσεις και Υπουργείο. Απαιτούμε:
·         Να εγκριθούν και να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνάσια και Ειδικά Σχολεία.
·         Να λειτουργήσουν όλα τα ξενόγλωσσα τμήματα με βάση τις επιλογές των μαθητών.
·         Να γίνει ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν φυσικώς αδύνατοι.
·         Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά. Προσλήψεις και μαζικοί διορισμοί.
·         Να ξεκινήσει τώρα η πρόσθετη και ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
·         Να υπάρξουν πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους αναπληρωτές.
Καλούμε τη Δευτέρα, 6/11, ημέρα επανέναρξης της 3ης αξιολόγησης, σε κινητοποίηση με σύνθημα «Δεν θα περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα, που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ». Στόχος μας είναι η ανατροπή της πολιτικής αυτής με αγώνα διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου