Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Όχι στην αστυνομική βίαΨήφισμα συμπαράστασης στο φοιτητή Καλλινάκη


                                                                                                  Άνω Λιόσια, 16 Ιανουαρίου, 


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συμπαρίσταται στο φοιτητή Γιώργο Καλλινάκη, που την Τρίτη 17 Ιανουαρίου δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, με κακουργηματικές κατηγορίες και μάλιστα με την επιβαρυντική συνδρομή του «κουκουλονόμου». Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς, ανυπόστατες, αναπόδεικτες και άδικες για το νεαρό φοιτητή, ο οποίος μαζί με χιλιάδες από εμάς συμμετείχε στην παλλαϊκή συγκέντρωση, που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Ο φοιτητής, συνδικαλιστής Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών επιστημών, συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17-9-2013 με το μπλοκ του Συλλόγου του, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, όπως όλοι μας, διαδηλώνοντας ενάντια στη δολοφονική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενάντιο στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό.

Όμως, οι δυνάμεις της αστυνομίας, επεφύλαξαν απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές ακραία σκληρότητα και επιτέθηκαν στη διαδήλωση με δακρυγόνα και γκλομπ επιχειρώντας να τη διαλύσουν και να εκδιώξουν τους χιλιάδες πολίτες που συνέρρεαν στο σημείο της δολοφονίας. Σε αυτή την επιχείρηση της αστυνομίας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αναίτιας επίθεσής της σε ομάδα διαδηλωτών που περπατούσαν ειρηνικά προς το σημείο όπου θα διαλύονταν, ο Γ. Καλλινάκης χτυπήθηκε άδικα και βάναυσα στο σώμα και στο κεφάλι από αστυνομικούς σε μηχανές και συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους χωρίς κανένα λόγο. Παραπέμπεται δε στο δικαστήριο με ψευδείς και άδικες κατηγορίες, γεγονός που καταδεικνύει την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ολόκληρου του κινήματος ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις όλων διαδηλωτών εκείνης της ημέρας που άδικα και αναίτια και, αφού χτυπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και τους απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, απαιτούμε την αθώωση των κατηγορουμένων και του Γιώργου Καλλινάκη, που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου