Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αγωνιζόμαστε για την προστασία του σχολείου και της εργασίας μαςΟΛΟΙ στην κινητοποίηση στο Υπουργείο την Πέμπτη, 15/9 στις 12.30μμ
(  από ΟΛΜΕ 3ωρη στάση διευκολυντική 11πμ-2μμ)


Τα σχολεία αρχίζουν από τη μια φορτωμένα με τα προβλήματα, που προκλήθηκαν από την πολιτική και τις επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Και από την άλλη αρχίζουν τα μαθήματα με βιβλία και εκπαιδευτικούς. Όμως, το Υπουργείο το πέτυχε αυτό καταργώντας την περασμένη σχολική χρονιά το μειωμένο ωράριο των υπεύθυνους εργαστηριών και χορωδιών, μειώνοντας τις ώρες των μαθημάτων στο γυμνάσιο και ανατρέποντας πλήρως τα προγράμματα των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Έτσι, δημιούργησε χιλιάδες πλεονάζοντες συναδέλφους, γιατί δεν κατάργησε την άδικη 2ωρη αύξηση του ωραρίου, που επέβαλαν τα μνημόνια το 2013 για να εξοικονομηθούν χρήματα από τον πενιχρότατο προϋπολογισμό για τη παιδεία. 

Σε αυτήν την κατάσταση είναι ανάγκη να διατηρήσουμε το πνεύμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας μπροστά σε όλες τις προκλήσεις και τα ζητήματα  όπως είναι και οι εγγραφές των μαθητών στις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕΛ στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους τομείς των ΕΠΑΛ. Δεν πρέπει να γίνεται παρέμβαση στις επιλογές των μαθητών, με στόχο την ενίσχυση συγκεκριμένων ομάδων και ειδικοτήτων, γεγονός που και αντιπαιδαγωγικό είναι και θα αποβεί εις βάρος  άλλων συναδέλφων. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για την έγκριση τμημάτων πέρα από τα αριθμητικά και χρονικά όρια που θέτουν οι εγκύκλιοι και η αρχή έγινε με την παρέμβαση ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ της Αττικής στην Περ/κή Διεύθυνση Εκπ/σης στις 8/9.
Πριν αγωνιστήκαμε ενάντια στην πραξικοπηματική εγκύκλιο για τη τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία ως 2/9, που ενεργοποίησε όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της διοίκησης της Εκπαίδευσης. Με παρεμβάσεις μας, των 4 εκπαιδευτικών σωματείων της Δυτικής Αττικής, την 1η και 2η Σεπτεμβρίου σε ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί δεν νομιμοποίησαν το πραξικόπημα, δεν έγινε η κοινή συνεδρίαση των 2.     
                         
Απέναντι μας είναι η κυβερνητική πολιτική και η αδιαλλαξία κι η αλαζονεία του Υπουργείου, που τελευταία υιοθετεί το παραμύθι και των άλλων μνημονιακών κυβερνήσεων ότι για τα προβλήματα της εκπαίδευσης φταίνε οι εκπαιδευτικοί κι όχι οι εγκληματικές περικοπές και πολιτικές. Θα πρέπει να δώσουμε νέα απάντηση στην πολιτική αυτή ξανά την Πέμπτη, 15/9, στις 12.30μμ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου