Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτη, 15/10, Συλλαλητήριο αντιπολεμικό


 

ΕΛΜΕ & Σύλλογος ΠΕ
Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
 Η έκρηξη του μακροχρόνιου προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος με τους σχεδόν 300.000 πρόσφυγες, που έχουν φτάσει στον τόπο μας από την αρχή του 2015, απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας. Είναι μέγιστο ζήτημα αλληλεγγύης, μιας εργατικής, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι του τόπου μας μέσα από τα σωματεία και κάθε μορφής συλλογικότητα που δημιουργούν, συμβάλλουν ουσιαστικά και με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό. Αυτό το διάστημα ξεδιπλώνεται μια αληθινή εποποιία αλληλεγγύης εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας παρά τα τεράστια δεινά, που υφίσταται εξαιτίας των 3 εγκληματικών μνημονίων.  
       Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για ουσιαστική αλληλεγγύη με τα σωματεία μας συμμετέχουμε στο Συντονισμό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, που συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη. Επίσης, συμμετέχουμε την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 6μμ και στην πορεία στα γραφεία της ΕΕ, που καλεί ο Συντονισμός.
Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή. Ως αποτέλεσμα αυτών των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών αναπτύσσεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Το κύμα αυτό θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια. Οι εξουσιαστές και οι πολυεθνικές σε ολόκληρο τον κόσμο μαζί με ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας ακραίους φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και δολοφονικές φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους. Η βάρβαρη πολιτική τους, είτε εκφράζεται με απευθείας βομβαρδισμούς είτε μέσω της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης των λαών αυτών, οξύνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται το κύμα των φτωχών και διωκόμενων προσφύγων και μεταναστών. Οι πόλεμοι και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστές και οι  πολυεθνικές διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί υπηρετώντας ευλαβικά το δόγμα ανήκουμε στη Δύση, συνεχίζει να έχει συμμετοχή στους πολέμους στις περιοχές αυτές, θέτοντας σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη χώρα μας και στις χώρες αυτές. Επίσης ενισχύει  τη «φύλαξη» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. με τη συνεργασία της Frontex και της Europol.
Την ίδια στιγμή από την μια υλοποιεί το 3ο μνημόνιο, που φαλιρίζει τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας και από την άλλη παίρνει ελάχιστα μέτρα για τη σίτιση, στέγαση, περίθαλψη και δωρεάν μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών, ενώ ακολουθεί πλήρως την Ευρωενωσιακή γραμμή για κατασταλτικό έλεγχο της προσφυγικής ροής. Συνεργάζεται με τα χειρότερα δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής, όπως είναι το Ισραήλ κι η Αίγυπτος, και ταυτόχρονα παίζει το ρόλο του χωροφύλακα των συνόρων για το χατίρι και τα συμφέροντα της ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία συγκρουόμαστε με την πολιτική του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Τα δύο σωματεία συμμετέχουμε στο Συντονισμό Σωματείων-Φοιτητικών Συλλόγων-Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό. Η δική μας απάντηση δίνεται με την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας για να καλυφτούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Είναι ευπρόσδεκτοι σε μας ώστε να βρεθούν χώροι φιλοξενίας στην περιοχή μας, που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Επίσης, συγκεντρώνουμε στα σχολεία είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικά είδη, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής και υγειονομικό υλικό.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει
ο Συντονισμός για το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό:

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στα Προπύλαια, στις 6μμ
Στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο
Και στην πορεία στα γραφεία της ΕΕ
Τα ΔΣ των σωματείων
1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

    ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

    Αναπτύσσουμε:
    αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον αντίποδα των επιδιώξεων ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, κυβέρνησης και κεφαλαίου

    Απαιτούμε:
    - Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Φιλία και αλληλεγγύη με όλους τους λαούς. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, απεμπλοκή της Ελλάδας από συμμετοχή στις εμπόλεμες περιοχές, είτε με χρήση του εδάφους είτε με αποστολή στρατευμάτων

    - Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Κλείσιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης και των hotspot. Να τους δίνονται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα. Άνοιγμα των επίσημων συνόρων για τη διευκόλυνση της διέλευσης των προσφύγων/μεταναστών.

    Διεκδικούμε:
    Δωρεάν στέγαση/σίτιση/περίθαλψη. Να ανοίξουν τώρα κτήρια για την αξιοπρεπή εγκατάσταση των προσφύγων. -Επαρκής χρηματοδότηση, ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης.

    Ελεύθερη και δωρεάν μετακίνησή τους εντός της χώρας και προς τις χώρες προορισμού τους. Δωρεάν μεταφορά τους στα σύνορα

    Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

    Αναπτύσσουμε δράσεις αλληλεγγύης, με επίγνωση ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις τεράστιες ανάγκες, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα και χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ΜΚΟ κ.λπ. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα. Ενισχύουμε τις καταλήψεις που ήδη υπάρχουν. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε νέες καταλήψεις και λειτουργία των κατειλημμένων χώρων από τους αλληλέγγυους και τους ίδιους τους πρόσφυγες/μετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή