Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΣχολιασμός από την Ενότητα Αριστερών Καθηγητών (ΕΑΚ)
 για τις εκλογές του ΔΣ της ΕΛΜΕ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήραμε τις 6 από τις 7 έδρες στο ΔΣ. Είναι αυτό αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών που κάνει εδώ και πολλά χρόνια η Παράταξή μας, μάλιστα τα τελευταία 8 χρόνια ως ΕΑΚ. 

Αγωνιζόμαστε από τη μια για την προστασία των σχολικών μονάδων στην περιοχή μας και την ομαλή λειτουργία τους μετά από 5 χρόνια βαθιάς κρίσης. Και από την άλλη για την προστασία των εργασιακών κι εκπαιδευτικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων της ΕΛΜΕ, ακόμη κι εκείνων που δεν ανήκουν στο σωματείο, με την έννοια ότι δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένοι.


Όμως, υπήρξε μείωση μεγάλη της συμμετοχής. Από τους 144 το 2012 πήγαμε στους 157 το 2013 και στους 125 το 2014. Πέρα από το ανάλογο κλίμα, που επικρατεί γενικά, υπάρχουν και κάποιοι συγκεκριμένοι «τοπικοί» λόγοι.
 • Για πρώτη φορά φέτος μετά την κρίση και την κατάργηση των περιοχών Α΄ και Β΄ Δυτικής Αττικής, έχουμε 2 πολύ αρνητικά φαινόμενα. Το πρώτο είναι η κατάργηση των περισσότερων τμημάτων από κάθε άλλη χρονιά και το δεύτερο η ραγδαία αύξηση των συναδέλφων που συμπληρώνουν ωράριο στη Β΄ περιοχή φτάνοντας ως τη Μάνδρα. Φυσικά, αυτά οφείλονται στην εγκληματική πολιτική των μη προσλήψεων από την κυβέρνηση και στην πλήρη ταύτιση της υπόλοιπης διοίκησης με αυτήν την επιλογή.
 •   Μείωση των συναδέλφων συνολικά στην περιοχή λόγω διαθεσιμοτήτων, συνταξιοδοτήσεων, μεταθέσεων και ανύπαρκτων διορισμών. Από το 2011 η μείωση είναι περίπου 40 συνάδελφοι.
 • Ο καταποντισμός της ΔΑΚΕ οδηγεί σε αποχή αρκετούς υποστηρικτές της. Μετά το 2012, που δεν εκλέχθηκε αιρετός της, πράγμα που έγινε και φέτος, παρατηρείται μεγάλη μείωση της δύναμής της. Βέβαια, φέτος μια διάσπασή της πήρε την 7η έδρα με 8 ψήφους, αλλά γι΄ αυτό ευθύνεται κυρίως το ΠΑΜΕ.... 
 • Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με την ΠΑΣΚ, που έχει εξαφανιστεί τα 2 τελευταία χρόνια από τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ με αποτέλεσμα αρκετοί υποστηρικτές της να οδηγούνται στην αποχή. 
 • Το ΠΑΜΕ, μετά από 3 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ΔΣ, δεν εκπροσωπείται φέτος. Αυτά τα 3 χρόνια σε όλες τις εκλογές οι ψήφοι του κυμαινόταν από 17 ως 21 περίπου. Το ίδιο έγινε και στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ. Τώρα, μέσα σε 40 μέρες χάθηκαν 10 περίπου ψήφοι.1 σχόλιο:

 1. Μας συγκινεί αφάνταστα το ενδιαφέρον του προέδρου της ΕΛΜΕ για τον καταποντισμό της ΔΑΚΕ και το άκομψο σχόλιό του για εμάς. Μας χαρακτηρίζει διασπαστές .
  Για τον απολυταρχικό τρόπο σκέψης του, κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να έχει προσωπική άποψη για τον συνδικαλισμό και οφείλει να υπακούει στα κελεύσματα εκείνων που επέλεξαν να μην συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο για το ΠΥΣΔΕ και να καθοδηγήσουν τους ψηφοφόρους της ΔΑΚΕ να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της αριστεράς. Θα μπορούσε βέβαια να υποστήριζε και ο ίδιος το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για να ανταποδώσει την χάρη που του έκαναν τα μέλη της ΔΑΚΕ να μην διεκδικήσουν την έδρα στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής και να εξασφαλίσουν με αυτόν τον τρόπο τον αιρετό της ΣΕΚ .Μπορεί να το δρομολογήσει στις επόμενες εκλογές όπως και να υποστηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ για να είναι σίγουρος ότι κανένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο δεν θα έχει την τύχη να εκλέξει έδρα στην ΕΛΜΕ.

  Καλύτερα διάσπαση παρά συμβιβασμός και ξεπούλημα συνείδησης
  ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ

  Γεωργία Τσώνη , Ηλίας Κοτσώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή