Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 4/12, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
      Κάτω τα χέρια από τα Πολυιατρεία,
      τα Κέντρα υγείας και τα Νοσοκομεία 
 
 Δυο διαδοχικά κύματα επιθέσεων ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ έχουν περάσει. Το πρώτο με το κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ, το δεύτερο με το κλείσιμο πανελλαδικά 7 δημοσίων νοσοκομείων του ΕΣΥ. Σε Αθήνα και Θεσ/νικη χιλιάδες  κρεβάτια έχουν ήδη διαγραφεί από το χάρτη, για χιλιάδες κόσμο έχει δυσκολέψει η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.
     Την ίδια στιγμή ράντζα, και αναμονή για τους ασθενείς, στα νοσοκομεία που απέμειναν συμπληρώνουν την εικόνα που αποτελεί αποτέλεσμα των μνημονιακών «μετταρυθμίσεων» ΕΕ-ΔΝΤ και κυβέρνησης.
Ο δήθεν διάλογος για την υγεία, φέρνει νέες χιλιάδες διαθεσιμότητες υγειονομικών-διοικητικών με χιλιάδες απολύσεις γιατρών ειδικοτήτων των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και ενδεχομένως και των κέντρων Υγείας του ΕΣΥ. Νέες συγχωνεύσεις των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας που οδηγούν σε  κλείσιμο 200 τουλάχιστον πολυιατρείων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά. Φέρνει σχέδια για ιδιωτικοποίηση και των Κέντρων Υγείας  με παράδοση τους  για χρήση σε ιδιώτες γιατρούς.
Φέρνει παράδοση σε ιδιώτες των εργαστηρίων των νοσοκομείων, των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών. Νέο κύμα συγχωνεύσεων επαρχιακών νοσοκομείων, κλείσιμο ψυχιατρείων, αλλά και άλλων νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσ/νικης. Συνολικά 50 νοσοκομεία βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της τρόικας.
Τέλος, τα νοσοκομεία, που (μέχρι νεοτέρας) γλιτώνουν το κλείσιμο, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν νέο γύρο περικοπών. 300 εκ ευρώ λιγότερα θα λάβουν για το 2014, ενώ 370 εκ λιγότερη προβλέπεται η φαρμακευτική δαπάνη.
 Τα χαράτσια των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο και το 1 ευρώ ανά συνταγή, έρχονται να προστεθούν στo 5 ευρώ για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, στα εκτός λίστας φάρμακα και εξετάσεις (74 ευρώ στοιχίζουν οι εξετάσεις για έμφραγμα στα επείγοντα των νοσοκομείων), στα επί πληρωμεί απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία. 
Αποτέλεσμα των πολιτικών τους είναι να διευρύνεται συνεχώς το κομμάτι του λαού που  φθάνει στο σημείο να καθυστερεί την θεραπεία του ή να αποφεύγει τις αναγκαίες επεμβάσεις. Άλλωστε, την ίδια ώρα 2,5 εκ εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία. Ενώ για τους υπόλοιπους, που ακόμα έχουν να πληρώνουν, οι μεγάλες διαφημίσεις σε EUROMEDICA, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ κλπ μαρτυρούν πού πάει το πράγμα:

   Θέλουν να τελειώσουν με αυτό που γνώρισε ο λαός ως δικαίωμα στην περίθαλψη και “υποχρέωση” του κράτους. Θέλουν να μετακυλήσουν το κόστος, στους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό. Για όσους έχουν, εννοείται...

Μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά;;;
Η μαζική λαϊκή και παρατεταμένη πάλη, η προσήλωση στο συγκεκριμένο στόχο της υπεράσπισης
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Για να μην κλείσει κανένα Πολυιατρείο και κανένα Κέντρο Υγείας, ούτε στην Ελευσίνα, ούτε στον Ασπρόπυργο, στα Μέγαρα και τα Άνω Λιόσια, αλλά και πουθενά. Για να μην κλείσει καμιά κλινική και κανένα τμήμα στο Θριάσιο νοσοκομείο, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 4/12,
για τις εξελίξεις στην υγεία, Πν. κέντρο του δήμου Ελευσίνας, 6:30 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου