Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε ό, τι αφορά το απαράδεκτο, εγκληματικό και αντιλαϊκό κλείσιμο της ΕΡΤ υιοθετεί τις θέσεις του Συντονισμού πρωτοβαθμίων σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα. Καταδικάζει την πραξικοπηματική κι εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ, που αποτελεί την άμεση εφαρμογή του σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για:

  • Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων του δημοσίου με πρώτους τους 2680 εργαζόμενους της ΕΡΤ

  • Την διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους   καναλάρχες για άμεσο έλεγχο και κερδοφορία.

Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών, όπως άλλωστε προβλέπει η ελεεινή Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μετά την υγεία, την παιδεία και το νερό, δέχεται βάρβαρη επίθεση η δημόσια ενημέρωση με έναν τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει. Υλοποιείται συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού. Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.

Με βάση όλα αυτά συμμετέχουμε μαζικά στην κατάληψη του κτιρίου της ΕΡΤ και καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν το παρών.

  •  Το κτίριο της ΕΡΤ να αποτελέσει κέντρο αγώνα και θα συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενών της,  στην περιφρούρηση του χώρου και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

  •  Καλούμε όλους να στηρίξουν τις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε το συντονιστικό των σωματείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

  • Καλούμε στην απεργία και στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 13 Ιούνη στην ΕΡΤ στις 12μμ. Αυτή η παλλαϊκή διαδήλωση της Πέμπτης να αποτελέσει την αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου