Τρίτη 7 Μαΐου 2013

"Υπερασπίσου το παιδί γιατί, αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα"

     ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας, τους μαθητές μας, τους γονείς τους και σε όλους τους πολίτες και ζητούμε τη στήριξη όλων σε έναν αγώνα που θα είναι δύσκολος, αλλά οφείλουμε να το δώσουμε! Η κυβέρνηση προκλητικότατα «αποφάσισε και διέταξε» στην αρχή των πασχαλινών διακοπών. Γνωρίζει καλά ότι αμέσως μετά αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο τότε είναι δυνατό να αντισταθούμε στην εγκληματική επίθεσή της. Δεν αντιδρούμε για 2 ώρες επιπλέον δουλειάς, όπως πολύ έντεχνα θέλουν να περάσουν στον κόσμο οι κάθε είδους βολεμένοι παραπληροφοριοδότες.  Παλεύουμε για:

  •  τα άδεια από εκπαιδευτικούς σχολεία που θα προκύψουν την επόμενη χρονιά

  •  τους χιλιάδες αναπληρωτές-ωρομίσθιους συναδέλφους μας που με την αύξηση του ωραρίου θα είναι άνεργοι, οι πρώτοι απολυμένοι στην εκπαίδευση

  •  να μη γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων

  •  να καταργηθεί το αντισυνταγματικό κι αντιδημοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο, που έχει κύριο στόχο τις απολύσεις και την τρομοκράτηση

  •  να μην περάσει η ψευδοαξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

  • να μη γίνουν υποχρεωτικές μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα όσων εκπαιδευτικών «περισσεύουν» με τα μαγειρέματα της κυβέρνησης

  • να σταματήσει η διάλυση του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες καθώς και η υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας!

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Είναι μάχη επιβίωσης, αξιοπρέπειας και σεβασμού απέναντι στην κοινωνία και τους μαθητές μας. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσει τον κλάδο σε κινητοποιήσεις με το ακόλουθο πρόγραμμα:

14/5: Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
15/5: Γ. Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ για τη λήψη οριστικής απόφασης.
17/5: Ξεκινούμε, εφόσον αποφασιστεί από τον κλάδο, απεργία διάρκειας με τη μορφή της 24ωρης απεργίας για τις 17/5 και των 5ήμερων επαναλαμβανόμενων από 20/5 με ΓΣ στη λήξη του κάθε 5ημέρου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφασίζει, αν δεν υπάρξει απόφαση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, να συγκληθεί έκτακτη ΓΣ στις 14/5, ημέρα Τρίτη, για να παρθούν αποφάσεις μαζικά από τους συναδέλφους για τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου