Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πόλεμος είναι μακρύς και δύσκολος
κόντρα σε Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.


TΡIΤΗ 25/9/12, 11.45πμ,
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

2ο ΓΥΜ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
(Υπάρχει 2ωρη άδεια)ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

σε όσους καταληστεύουν τα όνειρα και τη ζωή μας,
την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση
και τα άλλα δημόσια αγαθά

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συγκέντρωση 11.30 π.μ., Πολυτεχνείο


΄Η ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Ή ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

5 σχόλια:

 1. ΟΛΜΕ, Αθήνα, 20/9/12,

  ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

  Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), περιλαμβάνονται για μια ακόμη φορά, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα τι μορφή θα έχει, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης» θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί με τα 640 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
  Η πολιτική των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να καλούνται οι γονείς να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία τους. Η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους.
  Οι ελάχιστοι διορισμοί που ανακοίνωσε το Υπουργείο για την εκπαίδευση, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς, αλλά δεν ανταποκρίνονται ούτε στην αναλογία 1:5 (προσλήψεων / συνταξιοδοτήσεων) που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για το δημόσιο. Είναι φανερό ότι ήδη εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται, χωρίς να έχουν κάν ψηφιστεί!
  Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο, εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς και παράλληλα οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση ολόκληρη την κοινωνία.
  Στη γενική απεργία στις 26/9 δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενημέρωση των συναδέλφων και το γενικό ξεσηκωμό που απαιτείται. Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται από τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα.
  Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και των συλλαλητηρίων. Οργανώνουμε περιοδείες στα σχολεία, συσκέψεις και συντονισμούς με συλλόγους γονέων και με άλλα σωματεία εργαζομένων σε κάθε περιοχή, ανάρτηση πανό σε κάθε σχολείο.
  ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
  ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΜΕ 11 π.μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παραλύει η χώρα αύριο Τετάρτη.

  Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

  Στην αυριανή λοιπόν διαμαρτυρία συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 03.00 το μεσημέρι.

  Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι.

  Επίσης δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

  Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με τρίωρη στάση στην 24ωρη της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ τα τελωνεία και οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστά ως την Παρασκευή.

  Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε επίσης στάση μέχρι τις τρεις το απόγευμα.

  Κλειστά και τα φαρμακεία.

  Τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, Γ.Σ.Ε.Ε./ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε και το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) που καλεί όλα τα μέλη του να απεργήσουν και να παραμείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι κλειστοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 3. Σήμερα , γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, μπήκαν μέσα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κου Φώτη Καραλίδη και ζήτησαν άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ThrakiToday οι γονείς ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατούν τα μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά από απουσίες.

  Όπως έγινε γνωστό η Π.Ε. Ξάνθης ζήτησε από τους μεταφορείς, ΚΤΕΛ και Ταξί, να ξεκινήσουν τα δρομολόγια σε συνάντηση που είχε μαζί τους, με τους ίδιους να ανταπαντούν πως κάτι τέτοιο απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των Δ.Σ. και ως προς αυτό θα γίνουν συνεδριάσεις, ώστε να αποφανθούν για την περαιτέρω στάση τους.

  Παράλληλα γνωστοποιήθηκε στους γονείς πως η Π.Ε. Ξάνθης ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να εξοφληθεί ένα μεγάλο μέρος της οφειλής του κράτους προς τους μεταφορείς, να ικανοποιηθούν εν μέρει αυτοί και να ξεκινήσουν οι μεταφορές.

  Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα έχουν συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών κος Ευρυπίδη Στυλιανίδη την Τρίτη στην Αθήνα ώστε να λάβουν και τις σχετικές δεσμεύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γράφει η Κατερίνα Σταυρούλα.

  “Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα! Γι’ αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε!” φωνάζουν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Σικάγο. Για πρώτη φορά μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, είκοσι εννιά χιλιάδες δάσκαλοι και βοηθητικό προσωπικό, μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτικών του Σικάγο, πραγματοποιούν μια από τις πιο επιτυχημένες σε μαζικότητα και διάρκεια απεργίες σε 675 σχολεία στην πόλη του Σικάγο. Μια απεργία που υπερψηφίστηκε σαν μέσο διεκδίκησης από το 90% των μελών του σωματείου, με μόνο 1,82% να τάσσεται κατά και έφερε μεγάλη αμηχανία στο προεκλογικό σκηνικό της χώρας.

  Αμηχανία που εντείνεται γιατί, παρά την συντονισμένη εκστρατεία συκοφάντησης των κινητοποιήσεων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, στο πλευρό των απεργών φαίνεται πως βρίσκονται και οι γονείς της πόλης του Μπαράκ Ομπάμα. Δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησαν οι Chicago Sun -Timesέδειξαν πως το 47% των πολιτών που απάντησαν στήριζαν το συνδικάτο των εκπαιδευτικών ενώ μόνο ένα 39% τάχθηκε ενάντια στην κινητοποίηση. Ανάγνωση του υπολοίπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΘΗΝΑ, 28-09-2012

  ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, 15 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  Με δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, ως πρόσθετη χρηματοδότηση προς στους Δήμους, θα καλύψει το Υπουργείο Οικονομικών τις ανάγκες των σχολείων για θέρμανση ενόψει του χειμώνα. Η εξαγγελία αυτή ήρθε δια στόματος του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιου, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ., Γιώργου Πάντζα.
  Ο Υπουργός, ενώ δεσμεύτηκε να διαθέσει το ποσό των 15 εκ. ευρώ στους Δήμους, ως επιπρόσθετη χρηματοδότηση για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα του κ. Πάντζα, για το αν θα εξαιρέσει τις σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης δεν απάντησε στο επιπρόσθετο ερώτημα του Βουλευτή για το αν θα εξαιρέσει το ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και στις ΔΕΚΟ, λέγοντας ότι δεν είναι προετοιμασμένος και ενημερωμένος από τις υπηρεσίες του υπουργείου για να δώσει την σχετική απάντηση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βουλευτή ο οποίος δήλωσε ότι θα επανέλθει και στο εν λόγω ζήτημα με νέα επίκαιρη ερώτηση. Υπενθυμίζεται μόνο ότι πέρα από το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για θέρμανση στα σχολεία τις χώρας, υπάρχουν πολλές σχολικές μονάδες όπως στην Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.
  Ο Βουλευτής Αττικής στην ομιλία του παρουσίασε το πρόβλημα που θα υπάρξει ενόψει του χειμώνα στα σχολεία τις χώρας, τονίζοντας ότι η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υποστήριξε ότι οι συνεχιζόμενες περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων και η μειωμένη απόδοση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, έχουν ως αποτέλεσμα να στερούνται τα σχολεία τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες.
  Επεσήμανε επίσης, ότι οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν καταδικάσει το μέλλον της χώρας που στηρίζεται στην νέα γενιά, στους μαθητές και τις μαθήτριες. Απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, ο κ. Πάντζας του υπενθύμισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να επιλύει τα κοινωνικά ζητήματα και όχι να προσθέτει ακόμα ένα όπως αυτό που αφορά στην αύξηση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%, επιβάλλοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκπαιδεύονται σε αντίξοες συνθήκες και σε αφιλόξενο περιβάλλον, όπως ακριβώς είναι σήμερα τα σχολεία της χώρας, σε συμμόρφωση πάντα με τις επιταγές των τοκογλύφων δανειστών.
  Παράλληλα, παρακίνησε τον Υφυπουργό, η αντίδρασή της κυβέρνησης σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, να αποτελέσει εξαίρεση, όμοια με αυτή που επιδεικνύει καθημερινά όταν εκπληρώνει με υπέρμετρο ζήλο τα διάφορα παρανοϊκά αιτήματα της τρόικας και των δανειστών, καταδικάζοντας σε βέβαιο θάνατο την ελληνική κοινωνία. Όπως ακαριαία και αποτελεσματική είναι η αντίδραση της κυβέρνησης σε κάθε πρόσταγμα του Τόμσεν, συμπλήρωσε ο Βουλευτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή