Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις - Προτάσεις της ΓΣ στις 15/9/11

«όταν η αδικία γίνεται νόμος,
η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»• Με ποσοστό 55% δεν ψηφίστηκε η 48ωρη, αλλά η οργάνωση Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που θα εξελιχθεί σε Διαρκείας με το ΔΣ να μπορεί να τροποποιήσει την απόφαση, λόγω συγκυρίας. Το ΔΣ πρόκρινε 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική στις 5/10/11 με σαφές πολιτικό πλαίσιο:
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Αμέσως μετά ΓΣ και συνέλευση προέδρων στις 8/10, για κλιμάκωση του αγώνα.
• Επανεβεβαιώθηκε η σταθερή απόφαση των ΓΣ της ΕΛΜΕ για την άμεση συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.
• Πανεκπαιδευτικές και Παλλαϊκές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, εκτός ωραρίου σε τακτική βάση. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, στους Διευθυντές Εκπ/σης, στην Περιφέρεια τακτικά και δυναμικά, σε οριζόντια συνεργασία με το «Δεν πληρώνω», λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία, συλλόγους, επιτροπές, γονείς, μαθητές κλπ.
Όχι στα χαράτσια Εφορίας και ΔΕΗ με ενέργειες όπως το κάψιμό τους δημόσια και με νομική κάλυψη των συνδικάτων. Π.χ. ΟΛΜΕ & ΑΔΕΔΥ να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ελληνικού Κράτους. Μπλοκάρουμε το μέτρο με την άρνηση ή καθυστέρηση πληρωμής.
Σαφής κάλυψη κι αγώνας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ ώστε:
Να διεκδικηθούν στην πράξη, παρά τις αποφάσεις της Περιφέρειας, τμήματα μικρότερα από 25 μαθητές εφόσον υπάρχουν καθηγητές κι αίθουσες.
Να μη μετέχουν στα 68 πιλοτικά Γυμνάσια όσοι Σύλλογοι Διδασκόντων διαφωνούν.
Να προστατευθούν οι πλεονάζοντες συνάδελφοι που στέλνονται στα ΙΕΚ.

• Με τα βιβλία αποκαλύπτουμε την αναλγησία του Υπουργείου. οι Σύλλογοι αποφασίζουν να μη δώσουν «ψεύτικους βαθμούς» 3μήνου, να μη συμπληρώσουν βιβλία ύλης κλπ. Μια μέρα τη βδομάδα ανοιχτά σχολεία, αλλά χωρίς μάθημα. Στα σχολεία, που είναι σε κατάληψη, κάθε μέρα να γίνονται τοπικά συλλαλητήρια.
Ανάπτυξη δομών Αλληλεγγύης. Οργάνωση μαθημάτων Αλληλεγγύης και φέτος και προσπάθεια ενίσχυσης σε ανέργους κι απόρους.
• Διερεύνηση για αλλαγές στο καταστατικό της ΕΛΜΕ. Ένας στόχος είναι η θέσπιση πιο αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου. Άλλος στόχος να αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ για την καταδίκη και διαγραφή από το σωματείο συναδέλφων που, ως μέλη της διοίκησης, προωθούν απαράδεκτες αποφάσεις για τον κλάδο.

• Καταγγελία και διαγραφή από το σωματείο του απαράδεκτου Διευθυντή β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
• Στήριξη στους 18 απολυμένους από τον Ελευθερουδάκη στην Αθήνα.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ,
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου