Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις & Ανθρώπινα δικαιώματα

Με αφορμή την 21η Μάρτη που έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει να αφιερωθεί μία ώρα μαθήματος για συζήτηση με τους μαθητές αξιοποιώντας και τη Διακήρυξη που ακολουθεί.
Την Τρίτη, 22/3/, διοργανώνεται Παλλαϊκό και Πανυπαλληλικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6μμ.
Στόχος είναι να καταγγελθεί η πολιτική που ακολουθείται από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία που θέλουν να την επιβάλουν πανευρωπαϊκά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις 25/3/.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

3 σχόλια:

 1. Στις δύσκολες; αυτές ημέρες ο εορτασμός της 25/3/παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα με διάφορες μορφές δράσης.
  http://www.greektube.org/content/view/141764/2/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θέμα: Καταγγελία για τις προσαγωγές συναδέλφων και συνδικαλιστών εκπαιδευτικών

  Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών «Ο Αριστοτέλης» χαιρετίζει τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας την ημέρα των μαθητικών παρελάσεων από πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών και εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση και σε κάθε εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό δικαίωμα. Οι κινητοποιήσεις αυτές αποδεικνύουν περίτρανα την απονομιμοποίηση στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για τη διάλυση της όποιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας απέμεινε.

  Ο σύλλογός μας καταγγέλλει την πρωτοφανή βία και καταστολή που υπήρξε στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας με τις προληπτικές προσαγωγές 6 εκπαιδευτικών και δύο καλλιτεχνών οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στο μνημόνιο και τις περικοπές δαπανών που προκαλεί η εφαρμογή του στην εκπαίδευση.

  Από τους εκπαιδευτικούς αυτούς ένας είναι και το μέλος του συλλόγου μας Κατσούλας Στάθης. Είναι φανερό ότι η ηγεσία του υπουργείου παιδείας είναι πανικόβλητη από τις μαζικές αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική των συγχωνεύσεων - καταργήσεων, της απλήρωτης εργασίας των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, καθώς και η συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική του μνημονίου.

  Οι προληπτικές προσαγωγές σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων έγιναν εντελώς αναίτια, χωρίς την παραμικρή αφορμή, με μεγάλη βιαιότητα και από άνδρες της ασφάλειας, με μοναδικό στόχο να εμποδίσουν τις διαμαρτυρίες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

  Ο εντεινόμενος αυταρχισμός είναι φανερό πια ότι δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέκκλιση, αλλά γίνεται συστατικό κομμάτι της διαρκούς παραβίασης δημοκρατικών δικαιωμάτων, για να περπατήσει η αντεργατική πολιτική που δεν έχει καμία νομιμοποίηση μέσα στο λαό.

  Εξαιρετικά σοβαρό θεωρούμε το γεγονός ότι οι δύο προσαγωγές έγιναν στην είσοδο των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στο Σύνταγμα (Ξενοφώντος 15Α). Δύο αστυνομικά αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο, ενώ ο επικεφαλής φορούσε πολιτικά και αρνήθηκε επανειλημμένως να δώσει τα στοιχεία του. Είναι πρωτοφανές να γίνονται προσαγωγές συνδικαλιστών και μελών συνδικάτων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους.

  Με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και αποδεικνύεται ότι παρακολουθούνται τα γραφεία του συνδικάτου.

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο την περίοδο της χούντας και των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης είχαμε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο με την πολιτική της αυτή.

  Καλούμε τον υπουργό «προστασίας του πολίτη», Χρ. Παπουτσή, να δώσει εξηγήσεις για τα γεγονότα που διεξήχθησαν την ημέρα της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

  Καλούμε τη ΔΟΕ να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό «προστασίας του πολίτη», Χρ. Παπουτσή για το ίδιο θέμα.

  Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα επιμείνουμε να δοθούν στο σύλλογό μας απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε συνάντηση που θα ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί.

  ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

  ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "...Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google και σπάσαμε κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της."

  Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις τύποι «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.
  Υπάρχει το:
  "τζάμπα",
  το "εντελώς τζάμπα",
  και το "τζάμπα τα λεφτά μας"

  Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)
  Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)
  Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες και τα τζάμπα εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
  ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ,
  και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ. (τζάμπα)
  Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (εντελώς τζάμπα)
  Επιπλέον οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής:
  για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς (1.200 ευρώ) (τζάμπα)
  και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα).
  Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. (τζάμπα τα λεφτά μας)
  Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί). (τζάμπα τα λεφτά μας)
  Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό (τζάμπα) που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
  Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα)
  Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας)
  Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία (τζάμπα) γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας)
  Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν (εντελώς τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
  Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως (τζάμπα τα λεφτά μας)
  Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός (εντελώς τζάμπα) για την προσωπική φρούρησή του.
  Και όλα αυτά βέβαια εκτός των «παχυλών» αμοιβών τους.
  Ποιοι είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ κύριε Ρέππα;
  ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή