Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη 24ωρη στη νέα σχολική χρονιά

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του Μνημονίου κι ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει:
24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Οκτωβρίου,
ενόψει και της εκδίκασης της αγωγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 8 Οκτωβρίου 2010.
Την ημέρα της απεργίας καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν, διεκδικώντας τη δικαίωση και την κατάργηση όλων των συμφωνιών που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή.

3 σχόλια:

 1. Είχε προηγηθεί η 29η Σεπτεμβρίου με απεργία σε διάφορους κλάδους, στάσεις εργασίας και απογευματινές διαδηλώσεις.

  Ενόψει της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης και δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 29/9/2010 ενάντια στα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών στις Βρυξέλλες, αλλά και την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2), καθώς και τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6.00 , στην πλατεία Κλαυθμώνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακολούθησε η πρώτη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ που αφορούσε το ωράριο των καθηγητών στην Α/βάθμια και τις υπερβάσεις στα 25άρια τμήματα.

  Η ΟΛΜΕ ζητάει απ’ το Υπουργείο να διευκρινίσει την απόφαση για το ωράριο των συναδέλφων που διατίθενται στην πρωτοβάθμια. Το ότι το ωράριο δεν είναι για όλους 21 ώρες αλλά μειώνεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, είναι θέση αδιαπραγμάτευτη της ΟΛΜΕ (στηρίζεται στο άρθρο 14, παρ. 14 του ν. 1566/85). Η ΟΛΜΕ αποφάσισε χθες, ότι, αν στις επόμενες μέρες το Υπουργείο δε ρυθμίσει γραπτώς το ζήτημα γιατί προφορικά συμφωνεί με την άποψη της ΟΛΜΕ, κηρύσσουμε στάσεις εργασίας σε κάθε περίπτωση, που οι συνάδελφοι θα «υποχρεωθούν» να εργαστούν πέραν του κανονικού τους ωραρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δείτε και ακούστε συναφώς: http://paremvasilesvos.wordpress.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή