Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης

Μια παρουσίαση των πρόσφατων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα καθώς και μια ιστορική αναδρομή των νόμων και ρυθμίσεων που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Δείτε την εδώ.

.

9 σχόλια:

 1. Δείτε και το αφιέρωμα τής εφημερίδας (και κόμματος) "Κόντρα" στην http://www.eksegersi.gr/
  MLOG

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ-ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
  "Τα συνδικάτα κέρδισαν το στοίχημα, οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους … στο Παρίσι, στη Μασσαλία και σε 200 άλλες πόλεις της Γαλλίας. Τα δύο εκατομμύρια των διαδηλωτών απέκρουσαν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε ιδέα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
  Ο Σαρκοζί όταν ανέλαβε την εξουσία δήλωνε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Τον περασμένο Ιανουάριο όμως, ανακοίνωσε ότι η αύξηση των χρόνων συνταξιοδότησης είναι αμετάκλητη, γιατί έτσι είναι δυνατόν να διατηρήσουν τις καλές αξιολογήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών. Στη Γαλλία όπως και στην Ελλάδα συνεπώς, οι αγορές είναι αυτές που μας βυθίζουν στην κρίση και μας επιβάλλουν τις λύσεις τους. Να γιατί οι αιτίες γι’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις, όσον αφορά το περιεχόμενο, ξεκινούν από τα δόγματα. Πρώτον, οι δημογραφικοί λόγοι που προβάλλονται …Αντί το προσδόκιμο αύξησης του ορίου ζωής να θεωρείται σαν μια θετική εξέλιξη, οι κυβερνήσεις και οι ειδικοί την παρουσιάζουν σαν καταστροφή. Το δεύτερο επιχείρημα τους είναι δεν θα είναι αρκετοί οι εργαζόμενοι, ώστε να πληρώνουν τα επιδόματα και τις συντάξεις από τη συνεισφορά τους. Ουδείς όμως από αυτούς τους ειδικούς δεν συγκινείται που τόσοι νέοι βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας και συνεπώς έξω από το σύστημα χρηματοδότησης των συντάξεων. Η εργασία και οι μισθοί είναι πρωταρχικά εργαλεία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ένα άλλο δόγμα είναι ο εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας στην Ευρώπη, με τις μειώσεις του κόστους εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών μας, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η πολιτική. Η Γαλλία είναι πολύ πρόθυμη να επιβάλλει αυτές τις επιλογές και μάλιστα προτείνει την απαλλαγή από τις εισφορές των εταιριών, που απασχολούν εργαζόμενους πάνω από το 55ο έτος της ηλικίας!...μετά απ’ όλα αυτά τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι θα διασφαλιστεί το σημερινό συνταξιοδοτικό σύστημα αλληλεγγύης, «το διανεμητικό»…αυτό που επιχειρείται σήμερα είναι η διάλυση του συστήματος από μέσα και όχι η διάσωσή του. Έτσι οι νέες γενιές θα χάσουν κάθε εμπιστοσύνη στο σύστημα και θα στραφούν μαζικά στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Αυτό πιστεύουν οι κυβερνήσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
  Τα κόμματα της (γαλλικής) αριστεράς από το Σοσιαλιστικό μέχρι το ΝΑΚ (=Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) συμφωνούν να αντιδράσουν από κοινού ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και …έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για τη μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες στις 29 Σεπτεμβρίου.
  ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΕΠΟΧΗ" (http://www.epohi.gr/portal/ - Διεθνή - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΑΡΚΟΖΙ, Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010
  MLOG

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. KAI (σύνδεση με το προηγούμενο: η αλληλεγύη)
  Δεν είναι οι μετανάστες οι εχθροί μας, εχθροί μας είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας!
  15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
  9-10-11 Ιουλίου 2010
  Άλσος Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη)
  Ώρα έναρξης: 18:00
  Τιμή εισόδου: 6 ευρώ
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
  ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
  Κεντρική Σκηνή, ώρα 21.30
  Deus Ex Machina, Skaribas, Les SkartOi!, Dustbowl
  Μεταναστευτική Σκηνή, ώρα 21.30
  Συγκροτήματα 2ης και 3ης γενιάς σε Ηiphop, rock, grunge
  DJ Theo, Familia Ideale, Kurorat Fiks, Fried Rice, Le blonc
  Στη Ρεμπέτικη Σκηνή, ώρα 23.00 η Ματούλα Ζαμάνη
  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ώρα 19.30
  Frontex, θωράκιση των συνόρων, συρρίκνωση του πολιτικού ασύλου: Αγώνες για το δικαίωμα στη μετακίνηση
  Γιώργος Μανιάτης, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
  Νασίμ Μοχαμεντί, Αφγανός πρόσφυγας
  Βασίλης Τσιάνος, «Κανένας Άνθρωπος δεν είναι Λαθραίος», Αμβούργο
  Εκπρόσωπος της Κίνησης «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες», Σάμος
  Μποϊκοτάζ στο ισραηλινό απαρτχάιντ
  Τζαμάλ Τζουμάα, Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή για το Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, Stop the Wall Campaign
  Παρεμβάσεις από τους/τις
  Γιώργος Γαλάνης, Καμπάνια «Ένα Σχολείο για τη Γάζα»
  Μιχιάρ Εκτάμι, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων
  Γιώργος Κ., Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
  Νόρμα Ρισμάουι, Σύλλογος Al-Awda (δικαίωμα στην επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων)
  Συντονισμός: Ομάδα BDS του Συλλόγου Ιντιφάντα
  Για ένα μέτωπο ενάντια στις διακρίσεις: φύλο, μετανάστευση, αναπηρία, μειονότητες και σεξουαλικός προσανατολισμός
  Αντρέα Ζιλμπέρτ, Athens Pride
  Νάκα Καββουρίνου, Ομάδα Γυναικών της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
  Λέα Καλαϊτζή, πτυχιούχος Σπουδών Κώφωσης
  Κυριακή Κλοκίτη, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  Ήλια Μιγκάρδου, «Πίσω Θρανία», πρωτοβουλία δασκάλων για την εκμάθηση ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες
  Συντονισμός: Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
  Αγώνας για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων
  Πέτρος Γιώτης, Δράση για την Ελευθερία
  Γιώργος Καλαϊτζίδης, πρώην πολιτικός κρατούμενος
  Μάνια Μαρκάκη, Σωματείο Μισθωτών Μηχανικών
  Σπύρος Φυτράκης, δικηγόρος
  Παρέμβαση για τους πολιτικούς κρατούμενους στη Συρία
  ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ώρα 21.00
  «Κυπραίες», 70΄ Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Βασιλική Κατριβάνου, Bushra Azzouz. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια και με Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες που έχουν συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ.
  ΘΕΑΤΡΙΚΑ, ΔΡΩΜΕΝΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ώρα 21.00
  «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου από τη θεατρική ομάδα του ΨΝΑ- 18 ΑΝΩ Τμήμα Κοινωνικής Επανένταξης.
  Επίσης…
  Performance διάσπαρτες σε όλο το χώρο του Φεστιβάλ με θέμα τη μετανάστευση από την ομάδα ELANADISTIKANOUME, σε συνεργασία με τη χορογράφο Despina-Sophia Stamos (N.Y.C.) του The Modern Dance Awareness Society.
  ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ, ώρα 19.00
  «Παραμύθι, Κίνηση, Παιχνίδι»: Αφήγηση παραμυθιού με δραματοποίηση από τη χοροθεραπεύτρια Δέσποινα Γρανέτα.
  «Παίζω, Τρώω, Ανακαλύπτω»: Το ταξίδι της τροφής από ομάδα ρεφλεξιολόγων-Κ.Ε.Ρ.Ε.
  «Κουνήσου από τη θέση σου», τραγουδάμε! Η Ομάδα Κρούσης των Πίσω Θρανίων παρουσιάζει το μελωδικό ξεμάτιασμα στο Δ.Ν.Τ..
  ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ βλ.http://theatrodromou.wordpress.com/2010/06/30/15oantiratsistiko/ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ...

  (στο 1ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ το 1996 στον Κολωνό - βλ.http://www.antiracistfestival.gr/archive - πολλοί βαλκάνιοι την πάτησαν με τις hot αφρικανικές κρέπες. Ευτυχώς στο αγωνιώδες ερώτημα: πώς σβήσω; απάντησε το ρακί-τότε κρητικό! Αναμνήσεις από mlog)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑ (ΠΑΛΙ) ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ... Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες για το μέλλον της Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πολιτεία του Σικάγο. Εδώ και κάποια χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια μαχητική αντιπολίτευση στα πλαίσια του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών Σικάγο(CTU), με το όνομα Ομάδα Εκπαιδευτικών Βάσης (CORE). Η CORE έχει καταφέρει να κινητοποιήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ενάντια στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της πολιτείας με το ψευδεπίγραφο όνομα «Αναγέννηση 2010». Στην πραγματικότητα αυτό το πρόγραμμα προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μαθητών. Οι δράσεις που έχει οργανώσει η CORE ενάντια σε αυτό το πρόγραμμα έχουν εμποδίσει μέχρι σήμερα το κλείσιμο μιας σειράς σχολείων.

  Η αριστερή αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία

  Στις εκλογές της 11ης Ιούνη, η CORE κέρδισε την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών στο Σικάγο, με την Κάρεν Λούις, επικεφαλής της λίστας της CORE, να παίρνει το 60% των ψήφων. Η CORE κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών με βάση το μαχητικό της πρόγραμμα. Τα βασικά αιτήματα με τα οποία κατέβηκε στις εκλογές του συνδικάτου ήταν:

  - Eνάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων!

  - Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση στην παιδεία! Όχι στους χορηγούς, όχι στην μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους!

  - Όχι στα διαρκή «τεστ αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών! Όχι στα «μπόνους παραγωγικότητας»!

  - Δημοκρατία στα συνδικάτα!

  - Τα επαγγελματικά στελέχη του συνδικάτου να μην παίρνουν πιο ψηλούς μισθούς από αυτούς των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία. Κανένα προνόμιο για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους! Για περισσότερες λεπτομέρειες: http://www.xekinima.org/arthra/select_category/83

  what a small world!MLOG

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010
  Πρωτοβουλία για ενα ενιαίο Αριστερο μέτωπο για ανατροπη του Μνημονίου  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής Αριστεράς υπογράφουν έκκληση για κοινή δράση όλων των κομμάτων και οργανώσεων του αριστερού χώρου με στόχο τη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού λαϊκού ρεύματος ανατροπής του καταστροφικού, για τα λαϊκά συμφέροντα και τη χώρα μνημονίου κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης- Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


  Οι στόχοι της πρωτοβουλίας θα παρουσιασθούν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 6 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)- Ακαδημίας 20. Θα μιλήσουν οι:


  -Γιώργος Μανιάτης, πανεπιστημιακός.
  -Ευτύχης Μπιτσάκης, πανεπιστημιακός
  -Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού
  -Κώστας Ήσυχος, συνδικαλιστής


  Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος.


  Την έκκληση υπογράφουν πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακτιβιστές που προέρχονται από διάφορα κόμματα της κοινοβουλευτικής και μη Αριστεράς, όπως και πολλοί ανένταχτοι αριστεροί.
  Οι υπογράφοντες σέβονται τους υπάρχοντες πολιτικούς οργανισμούς και τις υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές ανάμεσά τους.
  Θεωρούν ωστόσο ότι αυτές δεν πρέπει να μεγεθύνονται σε σημείο που να παραλύουν την τόσο αναγκαία συσπείρωση και μαχητική διάθεση των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων εν όψει μιας ισοπεδωτικής επίθεσης σε κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα εργατικών αγώνων και στον πολιτισμό του κοινωνικού ανθρώπου.
  Φιλοδοξία αυτης της πρωτοβουλίας δεν είναι η δημιουργία μιας ακόμη οργάνωσης ή μετώπου του αριστερού χώρου, αλλά η δημιουργία ενός αριστερού βήματος διαλόγου, αλληλεγγύης και ενωτικών πρωτοβουλιών με γνώμονα τις ανάγκες και τις αγωνίες του ίδιου του κοινωνικού σώματος.
  Υπό αυτό το πρίσμα, θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για την καλύτερη επεξεργασία αριστερής απάντησης στην οξύτατη κρίση του διεθνούς καπιταλισμού. Επίσης, θα δρομολογηθούν πρωτοβουλίες επικοινωνίας και διαλόγου με αριστερούς διανοητές και κοινωνικούς αγωνιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα της σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής.


  Πληροφορίες:
  -Αριάδνη Αλαβάνου, μεταφράστρια, 6933323651.
  -Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, 6944604063.
  -Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος, 6979901847.
  -Αλέξανδρος Χρύσης, πανεπιστημιακός, 210.6200777.
  από: http://youpayyourcrisis.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να και μια άλλη διάσημη Αννούλα που έχει στοχοποιηθεί...αδίκως!


  Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα.

  Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που είστε, και συγκεκριμένα σαν Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή την μονιμότητα.

  Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά καλεσμένη στην εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της παιδείας.

  Πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του Eλληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, και το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει.

  Bλέπετε Δρ. Παναγιωταρέα, το Eλληνικό πανεπιστήμιο πάσχει πρώτα από όλα όχι γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις. Πάσχει γιατί δε μπορούν να σεβαστούν ένα πανεπιστήμιο όπου κάποια σαν και εσάς, χωρίς σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς ερευνητικό έργο, χωρίς διεκπεραίωση τον βασικών υποχρεώσεων που έχετε απέναντι στο πανεπιστήμιο, κατέχει μόνιμη θέση καθηγητού σε αυτό.

  Θα αναρωτιέστε με ποιο δικαίωμα σας απευθύνω τον λόγο.

  H απάντηση Δρ. Παναγιωταρέα είναι ότι πρώτα από όλα με τους φόρους μου πληρώνω τους τρεις μισθούς σας - τον πρώτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τον δεύτερο στην δημόσια τηλεόραση, τον τρίτο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας (τον τέταρτο μισθό σας τον πληρώνει το Ίδρυμα Ωνάση).

  Kαι επιπλέον όπως εσείς διατηρείτε το δικαίωμα να κρίνετε τους φοιτητές εγώ ως πολίτης έχω το δικαίωμα να κρίνω εσάς.

  Tην αφορμή μου την δίνει η προκλητική και θρασύτατη παρουσία σας στα τηλεοπτικά πάνελς ως τιμητού της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία στη χώρα μας, όταν εσείς είστε το χαρακτηριστικότερο αίτιο.

  Eπισκέφθηκα τον διαδικτυακό τόπου του πανεπιστημιακού τμήματος στο οποίο διδάσκετε και μόνη εσείς από όλους τους διδάσκοντες δεν αναφέρετε ούτε το αντικείμενο του διδακτορικού σας, ούτε τις δημοσιεύσεις σας, ούτε την έρευνα την οποία πραγματοποιείτε;

  Πείτε μας λοιπόν κυρία Παναγιωταρέα, ποια είναι η ερευνητική δουλειά με την οποία ασχολείστε στην παρούσα φάση;

  Σε ποια έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού έχουν δημοσιευθεί εργασίες σας; Για να μην μπερδευτείτε, δεν εννοώ τα άρθρα σας στις εφημερίδες. Δεν εννοώ το μυθιστόρημα μας και το βιβλίο συνέντευξη ενός πολιτικού προσώπου. Eννοώ αυτά τα επιστημονικά περιοδικά (refereed scientific journals) στα οποία η δημοσίευση περνάει από κρίση από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, (το λεγόμενο peer review system) και βάσει των οποίων η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα κρίνει τα μέλη της.

  Mε βάση ποιο επιστημονικό έργο εκλεγήκατε στην βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή στο δημόσιο πανεπιστήμιο; ποιο είναι το θέμα του διδακτορικού σας και που το εκπονήσατε; Δρ. Παναγιωταρέα, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση οι τηλεθεατές δεν είναι όλοι ανόητοι όπως εσείς πιστεύετε.

  Mερικοί από αυτούς έχουν αποκτήσει και διδακτορικό, έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και γνωρίζουν τη σκληρή, επίμονη, ανελέητη διαδικασία που χρειάζεται για να ανέβει κάποιος τις καθηγητικές βαθμίδες.

  Eσείς όμως ζείτε στην Αθήνα, εργάζεστε σε τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές δουλειές εκτός του πανεπιστημίου, γράψατε ένα μυθιστόρημα, και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία άλλη πόλη από εκείνη που βρίσκεται ο τόπος κατοικίας σας και της κύριας εργασίας σας, στη Θεσσαλονίκη.

  Kαι αυτό που με εκπλήσσει Δρ. Παναγιωταρέα, αυτό που με θυμώνει ως πολίτη και ως μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ότι όχι μόνο δεν κρύβεστε, αλλά επειδή έχετε το θράσος να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να παριστάνετε την αγανακτισμένη με την κατάντια του Eλληνικού πανεπιστημίου, στην οποία πρώτη από όλους συνεισφέρετε εσείς.

  Αν σας αδίκησα περιμένω την απάντησή σας την οποία θα δημοσιεύσω χωρίς περικοπές αυτούσια στο blog μου, demasamere. blogspot. com όπου βρίσκεται και η επιστολή μου προς εσάς.

  Mε τιμή,

  DMR

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μεταφέρω σχόλιο αναγνώστη για το προηγούμενο κείμενο. ΧΤΚ.

  Θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα της επιστολής, όποιος κι αν είναι. Νομίζω ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν παρόμοια δράση. Να σταματήσει η παθητική μόνο κριτική απο τις καρέκλες των σαλονιών μας που ουσιαστικά αποτελεί ανοχή της διαφθοράς και καταλήγει να μας κάνει ολους συνυπεύθυνους για τα χάλια της πατρίδας μας.
  Χ. Β.
  ΥΓ. Ελπίζω να μάθομε σύντομα ποια είναι η απάντηση της κ. Παναγιωταρέα και ποιές οι παρεμβάσεις της Πολιτείας:)

  Χωρίς σχόλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε ό,τι αφορά την κίνηση για κοινό αριστερό Μέτωπο, πιστεύω ότι επιβάλλεται κι είναι αυτονόητη. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Αριστεράς οφείλουν να πιάσουν το σφιγμό και την αγωνία των πολιτών και να μην πετούν, λόγω μουντιάλ, την μπάλα στην εξέδρα...
  Φτάνει πια, ας σοβαρευτούμε όλοι μας.
  ΧΤΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

  Ένα κύμα να τους παρασύρει

  Σε τεντωμένο σκοινί κυβέρνηση και κοινωνία. Η κυβέρνηση με δικιά της ευθύνη, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών της, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα διαρροών κατά την ψηφοφορία για συνταξιοδοτικό – εργασιακά στη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη. Εφησυχασμένη ως τώρα και πιστεύοντας ότι έχει ξεπεράσει τα δύσκολα, διαβλέπει για πρώτη φορά τον κίνδυνο αντιδράσεων με άμεσο πολιτικό αντίκτυπο, τόσο στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, όσο και στην κοινωνία. Αλλά και ο κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, τα πιο ευάλωτα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων, νιώθουν –χωρίς δικιά τους ευθύνη– σε τεντωμένο σχοινί. Η προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας, περί έκτακτης ανάγκης, περί σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων έβρισκε μέχρι χθες κάποια απήχηση, συνδυασμένη με αντιδεξιά ρητορεία και υποσχέσεις για δίκαιη κατανομή των βαρών.
  Παρακολουθεί, όμως, τώρα να κατεδαφίζονται τα δικαιώματά του, να μειώνεται δραματικά το εισόδημά του και να μην αγγίζονται τα προνόμια των ελαχίστων. Τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις, Εκκλησία, κερδοσκόποι, ημέτεροι μένουν στο απυρόβλητο. Η κοροϊδία αρχίζει να αποκαλύπτεται ακόμη και στα μάτια των πιο καλόπιστων. Η ισορροπία στους κόλπους της κοινωνίας γίνεται όλο και πιο ασταθής. Μια νέα ισορροπία αναζητείται. Σε στέρεο έδαφος, καθορισμένο από ένα κύμα οργής και αυτοπεποίθησης, ικανό να παρασύρει τα εμπόδια που στήνει το χθες στο δρόμο του αύριο.
  Από το πρωτοσέλιδο τής εφημερίδας Εποχή,4/7.
  MLOG

  ΑπάντησηΔιαγραφή