Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Έγκλημα και τιμωρία» θεατρική παράσταση στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων (3/4/15)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Αγαπητοί φίλοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση, που θα γίνει την Παρασκευή, 3/4, στις 8μμ, και τη συνδιοργανώνουμε 16 Σωματεία και Σύλλογοι της περιοχής.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων στη Δροσούπολη (Αράχθου και Πηνειού) μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σάββατο, 28/03/2015 - Εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής




Σας προσκαλούμε το Σάββατο, 28/03/2015, στις 7:00 μ.μ. στην ανοιχτή εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής, στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσιαστην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»....

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου Συλλόγων ΠΕ & ΕΛΜΕ Αττικής



Δελτίο τύπου
 για την παράσταση διαμαρτυρίας 
στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, 17 Μάρτη

Οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε.  Α΄ Αθηνών,  Αθηνά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Αριστοτέλης,  «Δ. Γληνός», Καλλιθέας, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας, Κ. Σωτηρίου,  Παρθενώνας,  Πειραιά «η Πρόοδος», Περικλής, Νέας Σμύρνης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και οι ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Ε΄ Αθήνας και Α΄ Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησαν την Τρίτη 17 Μαρτίου, παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΠΑΙΘ.

Συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Πιλάλη και τον σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σκλάβο, οι οποίοι δήλωσαν από την αρχή ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις απαντήσεις που θα δώσουν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν και δυο μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ΠΕ & ΕΛΜΕ, έθεσαν αναλυτικά τα αιτήματα τους για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων των περιοχών τους  και για τα καυτά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης η οποία έχει υποστεί τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών, αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Συγκεκριμένα:

Α. Για τα κενά, τους διορισμούς και τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα
Οι Σύλλογοι ΠΕ & ΕΛΜΕ, έθεσαν το αίτημα της άμεσης κάλυψης των κενών στα σχολεία, με την πρόσληψη αναπληρωτών που θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα με προσλήψεις από τον ΓΚΠροϋπολογισμό. Κατέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία από όλες τις περιοχές της Αττικής για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (π.χ. Α΄ Αθήνας: 259 κενά, Β΄ Αθήνας 202, Γ’ Αθήνας 26, Ανατ. Αττική 91) Πολλά από τα κενά αφορούν τα ολοήμερα τμήματα που ακόμη δεν λειτουργούν, αφού για να καλυφθούν τα κενά σε τάξεις υπήρξε μαζική μετακίνηση των εκπαιδευτικών από τα τμήματα των ολοήμερων σε τάξεις, ενώ ένα άλλο μεγάλο μέρος των κενών αφορά τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη.

Κατέθεσαν επίσης το αίτημα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες πλέον ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να μην εμφανιστούν και τη νέα χρονιά τα φαινόμενα υπολειτουργίας των σχολικών μονάδων. Ανέφεραν ότι μόνο στην πρωτοβάθμια, τα τελευταία χρόνια, συνταξιοδοτήθηκαν 9000 εκπαιδευτικοί και προσελήφθησαν μόλις 278 και στη δευτεροβάθμια συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 20000 με αποτέλεσμα να σημειώνονται φαινόμενα κατάρρευσης και απαίτησαν οι διορισμοί να καλύπτουν τουλάχιστον τη σχέση 1:1 με τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου από την πλευρά τους, δεν δεσμεύτηκαν για την άμεση κάλυψη των φετινών κενών θέτοντας ως όριο τη δημοσιονομική πολιτική. Ανέφεραν επίσης, ότι τη νέα χρονιά τα πράγματα θα είναι ακόμα δυσκολότερα μια και το ΕΣΠΑ μειώθηκε κατά 40% και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους αναπλήρωσης αυτής της μείωσης. Τα σωματεία δήλωσαν ότι πάγιο αίτημά τους είναι να καλυφτούν οι αναγκες σε εκπαιδευτικούς από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ΕΣΠΑ μέσω των οποίων προωθούνται διάφορες κατηγορίες αναπληρωτών. Η απάντηση ήταν αρνητική. Για τους μόνιμους διορισμούς δήλωσαν ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στον αριθμό των 15000

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού


Το Σάββατο 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές χώρες διεθνώς, και στην Ελλάδα, κινητοποιούμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Στην Αθήνα, στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 2μμ στην Ομόνοια και στις 4μμ στο Σύνταγμα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις και συναυλίες αντίστασης και αλληλεγγύης για Δικαιοσύνη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για αξιοπρεπή ζωή για όλους και όλες. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στα Άνω Λιόσια εκδήλωση προς τιμή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας, που είναι κι αυτή μια μορφή ρατσισμού, τρομοκράτησης και φασισμού. Στηρίζουμε την εκδήλωση αυτή, που προωθεί το 15μελές του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, το οποίο μας καλεί όλους το Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 6μμ, έξω από το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια, στην πλατεία Ηρώων.
Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, τα προηγούμενα χρόνια, εμπεδώθηκε με χίλιους τρόπους, νόμους και μέτρα το δόγμα της «αποτροπής εισόδου» στη βάση της απάνθρωπης λογικής «να κάνουμε στους μετανάστες τον βίο αβίωτο». Χτίστηκαν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, πνίγηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στο αιγαίο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών αποκλείστηκαν από την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα όπως της ιθαγένειας στον τόπο που γεννιέσαι και σπουδάζεις. Παρ’ όλα αυτά, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται όσο υπάρχουν πόλεμοι, δικτατορικά καθεστώτα και εξαθλίωση που οι μεγάλες δυνάμεις συντηρούν και ανέχονται σε κάθε μεριά του πλανήτη.
Με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων μετατοπίστηκε από το φόβο και τον εξαναγκασμό στις πολιτικές της μνημονιακής εξαθλίωσης, καταστολής και στέρησης δικαιωμάτων στην ελπίδα της σύγκρουσης με αυτές, στη βάση των αναγκών της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ντόπιοι και μετανάστες, ενώνουμε ξανά τη φωνή μας και απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση την πλήρη ανατροπή του ρατσιστικού και κατασταλτικού οπλοστασίου. Ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν δεν εντείνουμε τον αγώνα μας για να γκρεμιστεί ολόκληρο το θεσμικό ρατσιστικό και μνημονιακό πλέγμα άμεσα.
Δεν έχουμε υπομονή να περιμένουμε μήνες για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, ούτε πρόκειται να συναινέσουμε στην εξαίρεση παιδιών μεταναστών από την ιθαγένεια. Απαιτούμε το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και το σταμάτημα των δολοφονιών στα σύνορα της Ευρώπης - φρούριο. Ζητάμε άσυλο για κάθε πρόσφυγα που ζει στη χώρα και δυνατότητα μετακίνησης και εγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ. Διεκδικούμε μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και φοβούνται κάθε μέρα στην παρανομία. Τέλος, ενισχύουμε τον αντιφασιστικό αγώνα απέναντι στη δολοφονική Χρυσή Αυγή, που σε μερικές εβδομάδες αντιμετωπίζει δίκη για δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών και εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου της.
  
Δικαιοσύνη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
Μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία για όλους

                                                                               Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής (28/03/2015)

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής


Σας προσκαλούμε το Σάββατο, 28/03/2015, στις 7:00 μ.μ. στην ανοιχτή εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής. Στην εποχή της βαθιάς κρίσης που διανύουμε με την υψηλή ανεργία ειδικότερα των νέων, η επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει ένα πολύ θετικό ρόλο, εφόσον ενδυναμωθεί και υποστηριχθεί κατάλληλα. 

Αυτή η ενδυνάμωση θα γίνει με την επιστροφή του τομέα Υγείας – Πρόνοιας και των ειδικοτήτων του που καταργήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2013. Η κατάργηση αυτή έδιωξε από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ πανελλαδικά περίπου 2500 καθηγητές και 20000 μαθητές. Από τους καθηγητές 1700 περίπου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ως τώρα απειλούνταν με απόλυση και από τους 20000 μαθητές οι πιο πολλοί υποχρεώθηκαν να σπουδάσουν τις καταργημένες ειδικότητες μόνο σε ιδιωτικές σχολές πληρώνοντας, όταν πριν οι σπουδές ήταν δωρεάν.  

Επίσης, η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα γίνει και με την ίδρυση και τη λειτουργία ενός Εσπερινού ΕΠΑΛ και ενός Δημόσιου ΙΕΚ στην περιοχή του Δήμου μας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τις 2 αυτές δομές μετά τις καταργήσεις σχολείων στο Δήμο τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, έκλεισε η λυκειακή τάξη του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων το 2011 και έπειτα η ΕΠΑΣ Άνω Λιοσίων μαζί με άλλες 101 ΕΠΑΣ πανελλαδικά το 2014.

Η λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ και του Δημόσιου ΙΕΚ θα βοηθήσει εκατοντάδες μαθητές, νέους, αλλά και άλλους πολίτες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Β/βάθμια Εκπ/ση και να εκπαιδευτούν σε ειδικότητες περιζήτητες στην αγορά εργασίας ακόμη και σήμερα, στην εποχή της έντονης οικονομικής κρίσης και ανεργίας. Μέχρι σήμερα υποχρεώνονται να «ξενιτευτούν» σε άλλες περιοχές ή να πληρώνουν σε ιδιωτικές σχολές από το πενιχρό τους εισόδημα ή και να σταματήσουν τις σπουδές τους.

Ελάτε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες για την ενίσχυση και την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Δήμο. Αυτό θα αποτελέσει κέρδος για όλη την τοπική κοινωνία. Σας περιμένουμε.

Το Σάββατο, 28/03/2015,στις 7:00 μ.μ.
Στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσια,
                                          στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Η αφίσα των ΕΠΑΛ & ΕΚ για την εκδήλωση: ...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ για το έτος 2015


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

    ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΑΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 20 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΤΣΙΛΕΓΓΑΣ ΖΑΡΙΦΗΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 20 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΤΑΜΙΑΣ ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1ο   ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΨΙΜΟΥΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΕΛ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ 20 ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 10 ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
 ΣΤΙΣ 2μμ ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ
 ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.


ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Έγινε η ΓΣ της ΕΛΜΕ στις 12 Μάρτη





ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

       ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ


Έγινε η ΓΣ της ΕΛΜΕ στις 12 Μάρτη με παρουσία 35 συνάδελφων. Επομένως έχουμε αποφάσεις του διευρυμένου ΔΣ. Τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης διαμορφώθηκαν από το ΔΣ με βάση τις προτάσεις 3 παρατάξεων, Παρεμβάσεων, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ, οι οποίες κατατέθηκαν στη ΓΣ
Στις 25 Γενάρη ο λαός καταδίκασε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που επέβαλαν τις πιο βάρβαρες, αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, την βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση της κοινωνίας. Η νίκη για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενός αριστερού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, γέμισε προσδοκίες, χαρά και ανακούφιση το λαό, αλλά και πολλούς στην Ευρώπη. Απορρίψαμε τους υπηρέτες της πολιτικής των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Αυτοί, εδώ και 5 χρόνια, επέβαλαν άγρια και παρατεταμένη λιτότητα με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και στο λαϊκό εισόδημα, καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, συνέτριψαν τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, διέλυσαν την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια και ξεπούλησαν το δημόσιο πλούτο.
Oι πρόσφατες διαπραγματεύσεις του Eurogroup διέλυσαν και τις τελευταίες αμφιβολίες όσον αφορά τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που είδαμε για άλλη μια φορά τις προηγούμενες μέρες ήταν ανελέητους εκβιαστές με αρχηγό τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου, οι οποίοι απείλησαν και εκβίασαν αδίστακτα ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν θέση ούτε οι πιο στοιχειώδης ανάγκες των λαών, δεν υπάρχει θέση για δημοκρατία και δικαιώματα, το δικαίωμα των ίδιων των λαών και των εργαζομένων να αποφασίζουν για το μέλλον τους στην κατεύθυνση που οι ίδιοι επιθυμούν......

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 12 Μάρτη 2015, 12:45μμ (με άδεια)

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής    
                                                                              Άνω Λιόσια, 6/3/15,
 Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη, 12/3/15, θα γίνει νέα ΓΣ, μετά από τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ενόψει της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 14/3/15.
Γι΄αυτόν το λόγο έχουμε ζητήσει από τη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής άδεια 1 ώρας, από 1μμ ως 2μμ, για τη ΓΣ που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.  Εφόσον δοθεί η άδεια, η ώρα έναρξης της ΓΣ θα είναι στις 12.45μμ
.
Ζητήσαμε να ειδοποιηθούν από τη Διεύθυνση άμεσα, ως τη Δευτέρα, 9/3/15, οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας για το αν υπάρχει άδεια, ώστε να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους για την ημέρα της ΓΣ.
                                                                             
                                                          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Η άδεια διευκόλυνσης από τη Δ/νση:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
              
ΥΠOΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                                          Ελευσίνα  9-3-2015
ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π.&Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
                                          Αρ.Πρωτ.: 2457
Δ/ΝΣΗ  Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                  Προς σχολεία Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, 
               Φυλής
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ
:
Ρήγα Φεραίου 70
                  
ΤΑΧ. ΚΩΔ.
:
19200,  ΕΛΕΥΣΙΝΑ                                             

                          

ΤΗΛ.
:
210 5549321
                  
FAX
:
210 5562029
                  







                             

 ΘΕΜΑ: << Άδεια διευκόλυνσης εκπαιδευτικών για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής >>

          Παρέχουμε άδεια στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής  την Πέμπτη 12/3/2015 για το διάστημα 13.00-14.00 μ.μ., προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ της περιοχής τους. Επισημαίνουμε ότι η άδεια αφορά μόνο σε όσους θα παραστούν στη Συνέλευση.

                                                                                                                                                                                                                                              Ο Δ/ντής
                                                                    της Δ/νσης Δ.Ε. Δυτ. Αττικής


                                                                            Αργυρίου Αργύριος



Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση της ΕΛΜΕ το Σάββατο, 7 Μάρτη

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανοικτή συζήτηση με θέμα: "τα κινήματα στην εποχή της δικτατορίας των αγορών" Διοργανώνεται από το σωματείο μας το Σάββατο, 7/3/15, στις 7μμ, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, στη Λεωφόρο Φυλής.

Απευθυνόμαστε σε σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιούνται και αγωνίζονται στο Δήμο Φυλής ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Αναπτύσσουν δράσεις και αγώνες που έχουν στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των υπόλοιπων πολιτών, την προστασία των κοινωνικών και λαϊκών δικαιωμάτων απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση των πολυεθνικών και του κεφαλαίου. 

Θέλουμε  αυτό το Βήμα Διαλόγου να αποτελέσει και πεδίο όπου θα προσεγγίσουμε κριτικά  σημαντικά  θέματα της καθημερινότητας και της δράσης μας, αλλά και πεδίο συνεργασίας και κοινών δράσεων και αγώνων. Αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή μας η συνεργασία με σωματεία και συλλογικότητες και αυτή η επιλογή αποτυπώνεται στις αποφάσεις των ΓΣ και στη δράση μας.  Προσβλέπουμε σταθερά στη συνέχιση αυτής της επικοινωνίας και της συνεργασίας. 

                                                                        Το ΔΣ της ΕΛΜΕ