Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/10/14, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
 ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Των ΕΛΜΕ: Νότιας Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  Ε’ Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Β’ Αθήνας, Β΄Ανατολικής Αττικής, Γ΄Αθήνας, Α΄Δυτικής Αθήνας, Α΄Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης-Μοσχάτου,
και των Συλλόγων ΠΕ: «Αριστοτέλης»,  Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας».

     Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/10/2014 στα γραφεία της ΟΛΜΕ νέα σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ & ΕΛΜΕ. Στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκε η κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση για να απαιτήσουμε να αντιμετωπιστούν επιτέλους άμεσα τα οξυμένα προβλήματα της περιόδου. Η κινητοποίηση θα γίνει την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/10/14, στις 2μμ,
Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Τσόχα 15-17


Θα δοθεί έμφαση στην κάλυψη των κενών στα σχολεία με μαζικούς διορισμούς όλων των ειδικοτήτων και στην αξιολόγηση και τη δημιουργία των επιτροπών ράμπο-αξιολογητών όπου εμπλέκεται άμεσα ο περιφερειακός διευθυντής.

·                Υπήρξε κοινή η εκτίμηση ότι το ΥΠΑΙΘ προωθεί, αλλά όχι με τους

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ - ΕΛΜΕ



 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ


Των Συλλόγων ΠΕ: Α’ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρούσιο, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός», «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέα-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Νίκαια-Πειραιά, Ν. Σμύρνη, «Παρθενώνας», «Περικλής», Πρόοδος, Χαϊδάρι
και των ΕΛΜΕ: Β’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/9/2014 στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη συντονισμού συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, μετά από πρόσκληση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα της περιόδου με έμφαση:

Αξιολόγηση Υπήρξε κοινή η εκτίμηση ότι το ΥΠΑΙΘ προωθεί με γοργούς ρυθμούς την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών ως εργαλείο για να υλοποιήσει την πολιτική του κλεισίματος σχολείων, των απολύσεων εκπαιδευτικών, της εφαρμογής του νέου μισθολογίου και κάθε απόπειρα εφησυχασμού και φημολογιών παγώματος επιδιώκει να αφοπλίσει το κίνημα αντίστασης και ανυπακοής που διαμορφώθηκε την προηγούμενη χρονιά. Απόδειξη γι’ αυτό είναι οι ενέργειες που προωθούνται. Συγκεκριμένα:

· Ως τις 7/10/2014 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις για τη στελέχωση των 5μελών επιτροπών για κάθε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ των ράμπο-εξωτερικών αξιολογητών με αρμοδιότητες  την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την εκδίκαση των ενστάσεων σχετικά με την αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών.
·   Εκδόθηκε νέα εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις διαδικασίες προώθησης της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2014-15 όπου ζητούνται να αναρτηθούν στην ΑΕΕ σχέδια δράσης και προγραμματισμός της σχολικής μονάδας, νέες ομάδες εργασίας κ.λπ.
· Δόθηκε νέα προθεσμία υποβολής εργασιών για τις 15/10/2014 για όσους διευθυντές δεν έκαναν την εξ’ αποστάσεως  επιμόρφωση με σκοπό να κλείσει προς την πλευρά της κυβέρνησης το ρήγμα που άνοιξε με τους εκατοντάδες διευθυντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου και αρνήθηκαν να κάνουν την εξ’ αποστάσεως.
·    Στις αρχές Νοέμβρη ετοιμάζουν την αξιολόγηση των διευθυντών ώστε ως το τέλος του