Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

28 Απρίλη, Κυριακή, στις 6.30μμ στο Σύνταγμα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ-i08fKdTbPQS6XTev6oDniicL1HPdhpcmDp-3E8DO_bLybPRmWe1VEICLrHD57-CDGkhxXPFBJAt_QeUSLg3PLTfZ6FLpAs_UGSDDdA2Z0O1-w4aG96mVRFI8p9w_wS0_wCQT_XMY-PR/s1600/DSC010%257E1.JPG

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
 
Η μνημονιακή κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας σε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα εξωτερικού, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, με στόχο να γίνει η ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως την Κυριακή.
 Με το πολυνομοσχέδιο αυτό υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους τοκογλύφους δανειστές για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, περνούν άλλοι 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως επίορκοι και εξαιτίας των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων υπηρεσιών. Με το ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωρά στη διατήρηση των χαρατσιών, σε νέα μείωση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συνέχιση της εξοντωτικής φοροληστείας και στην νέα απόπειρα τρομοκράτησης ανέργων και εργαζομένων.
 Αντιδρούμε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική που διαλύει και ξεπουλά τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό. 

Η ΕΛΜΕ θα είναι στην Ερμού και μετά στην Όθωνος και Αμαλίας

 

   Όλοι στην Απεργία της Τετάρτης, την 1η Μάη! 

Απεργιακή Συγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ώρα 11.00 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων) και πορεία στη Βουλή.

Η εργατική πρωτομαγιά δεν "μετατίθεται" για τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών. Την Τετάρτη Απεργούμε μαζικά!

  • Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε.
  • Για Συλλογικές Συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, ενάντια στην ατομική σφαγή από την εργοδοσία.
  • Ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, γιατί δεν πάει άλλο.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι εργασιακή ζούγκλα και ζωή λάστιχο.
  • Για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
  • Για να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών, των συνδικαλιστών, να σταματήσει το αίσχος της ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
  • Για να δώσουμε τη δική μας απάντηση, με αγώνες ανατροπής του "μαύρου μετώπου" κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, με κίνημα στα χέρια των εργαζόμενων!
Η ΕΛΜΕ θα είναι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο και μετά στην Κλαυθμώνος, ακολουθώντας την πορεία προς τη Βουλή.
--

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

NTΡΟΠΗ ΣΑΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ, ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ

Καθηγητής σε αργία

για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά»

Ξεσηκώνεται ο χώρος της εκπαίδευσης στην Ηλεία. Αφορμή τώρα ο διωγμός ενός καθηγητή στο Λύκειο Πελοπίου, που τέθηκε σε αργία λόγω  αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Μια οικονομική αντιδικία με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα, πέρα από τα επαγγελματικά του καθήκοντα βάση των νέων νόμων που έφεραν τα μνημόνια, τον οδηγεί εκτός σχολείου. 
 
Η ΕΛΜΕ Ηλείας αντιδρά, στηρίζει τον καθηγητή και ξεκινά κινητοποιήσεις για την δικαίωση του. Την Τετάρτη παραχωρεί το ΔΣ συνέντευξη Τύπου για το θέμα, μαζί με το σύλλογο δασκάλων και εκπροσώπους άλλων σωματείων. Επίσης, η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας  και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.00. 
 
Κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει! 
Όλοι οι συνάδελφοι στη Διεύθυνση!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Ε.Λ.Μ.Ε. & ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε.
Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 6-4-2013
ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Λ. Φυλής 165) ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.



Βρισκόμαστε στην αρχή του Απρίλη κι η σχολική χρονιά βαδίζει προς το τέλος της, μόνο που τα προβλήματα για τα σχολεία και την εκπαίδευση, για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  και για ολόκληρη την κοινωνία δεν λένε να τελειώσουν εξαιτίας των τροϊκανών εσωτερικού κι εξωτερικού. Η φοροληστεία και τα χαράτσια, η ανεργία κι οι απολύσεις, οι