Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Την Πέμπτη, 2/2/12, πραγματοποιήθηκε η 5η Γενική Συνέλευση της σχολικής χρονιάς με την παρουσία πάνω από 70 συναδέλφων. Εγκρίθηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ συνολικά.
Το Σάββατο, 4/2/12, πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης με έμφαση στο 5ήμερο 13/2/-17/2/ και τη δυνατότητα για απεργία στις 14/2/.
Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις αποφασίστηκε απεργία την Τρίτη 7/2 από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε νέα απεργία Παρασκευή-Σάββατο,10/2/-11/2/ από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.
Όλοι στην απεργία. Όλοι στην Κλαυθμώνος, 10.30πμ και πορεία στο Σύνταγμα.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ PSI, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ.

Λέμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση και τη νέα συνθήκη σταθερότητας της ΕΕ, ΟΧΙ στα νέα μνημόνια που αυτά συνεπάγονται. Η συμφωνία που μεθοδεύει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου υπό τον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο οδηγεί σήμερα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό και αύριο στη χρεοκοπία και την καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χωράς από τους τοκογλύφους.
Αυτή η πολιτική βάζει μπουρλότο στο εκπαιδευτικό σύστημα. Χωρίς βιβλία, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς μεταφορά μαθητών στην περιφέρεια, θα αφήσουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού κυβέρνηση και τρόικα συζητάνε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, μαζί με άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά σε ένα σχολείο που υποβαθμίζεται διαρκώς σε ένα εξεταστικό κέντρο, μακριά από τα μορφωτικά εργασιακά δικαιώματα της μαθητικής νεολαίας.
Μετά τους μισθούς πείνας, την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έρχεται η αξιολόγηση, όχι φυσικά για να βελτιωθεί η εκπαίδευση, αλλά για να τροκρατηθεί ο εκπαιδευτικός και τελικά να απολυθεί. Υψώνουμε ανάστημα και λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Η απεργία της Τρίτης 7.2.2012 δεν είναι παρά η πρώτη απάντηση στο δρόμο για μια αποφασιστική αναμέτρηση. Σταθμός σε αυτή την αναμέτρηση και η πενθήμερη κινητοποίηση με την 24ωρη που αποφάσισε ο κλάδος. Επείγει σε αυτές τις συνθήκες ένας νέος γύρος γενικών συνελεύσεων για οργανωθεί αυτός ο αγώνας. Η συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας θα ξεπεράσει όσους πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων μεθοδεύουν την εκτόνωση της οργής των εργαζομένων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχουμε στον πανεργατικό αγώνα ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, παλεύουμε ενάντια στο σχολείο της αμάθειας και της αγοράς, το σχολείο του Μνημονίου με στόχο το ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, με εκπαιδευτικό μόνιμο και με αξιοπρεπείς αποδοχές.

•Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
•Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
•Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ –
•Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τχνολογικού λυκείου.
•Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι στους μισθούς πείνας, στην αξιολόγηση και στις απολύσεις. ΠΛήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις.

1 σχόλιο:

  1. Επίσημη είναι πλέον η απαίτηση του Βερολίνου να τοποθετηθεί στην Αθήνα ξένος «αποικιακός διοικητής» από την ΕΕ, ο οποίος να αναλάβει χωρίς κανέναν περιορισμό και με απόλυτες εξουσίες την οικονομική διακυβέρνηση της Ελλάδας! Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου, στην κατοχή της οποίας περιήλθε την Παρασκευή το βράδυ έγγραφο της Γερμανίας που κυκλοφόρησε εκείνη την ώρα σε αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Όπως ανα- φέρει το έγγραφο, η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί το διορισμό κατοχικού διοικητή στην Ελλάδα υπό τον τίτλο «επίτροπος προϋπολογισμού» ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του νέου δανείου. Βάσει του εγγράφου, ο γκαουλάιτερ της ευρωζώνης που θα διοικεί τη χώρα μας θα έχει το δικαίωμα να ...ασκεί βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης κρίνει αυτός ότι δεν εναρμονίζεται με τη γραμμή και τους στόχους που υπαγορεύουν στην Αθήνα οι Γερμανοί εξ ονόματος υποτίθεται και των υπόλοιπων δανειστών! Αυτός δηλαδή θα κρίνει και θα αποφασίζει για όλες τις δαπάνες του ελληνικού κράτους! Το έγγραφο του Βερολίνου προβλέπει επίσης ότι η ελληνική Βουλή θα υποχρεωθεί κατ'εντολήν της ΕΕ να ψηφίσει νόμο, ο οποίος θα ορίζει ότι πρώτα η κάθε κυβέρνηση της χώρας μας ξεπληρώνει στο ακέραιο κάθε υποχρέωση προς τους δανειστές της και με όσα λεφτά απομένουν κάθε μήνα πληρώνει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και πάσης φύσεως κοινωνική πολιτική! Απίστευτα κυνική είναι η νοοτροπία του εγγράφου των Γερμανών, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει, σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις και το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας: «Αν δεν εκταμιευθεί κάποια μελλοντική δόση δανείου διάσωσης, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να απειλεί τους δανειστές της με χρεωκοπία. Αντιθέτως, θα είναι υποχρεωμένη να δεχτεί περαιτέρω περικοπές σε πρωτογενείς δαπάνες ως τη μοναδική δυνατή συνέπεια οποιασδήποτε μη εκταμίευσης», αναφέρει επί λέξει. Είναι εξόφθαλμο πλέον ότι μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην ΕΕ με νόμισμα το ευρώ, οι έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους. Ένας μοναδικός είναι ο ουσιαστικός δρόμος πάλης που υπάρχει, η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όχι στη δανειακή σύμβαση! Διαγραφή του χρέους! Έξω από το ευρώ! Έξω από την ΕΕ!

    http://www.prin.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή